Screenshot: Instagram
PUTEM WHATSAPPA

FRANCUSKA TELEVIZIJA EMITIRALA ŠOKANTNU PORUKU EMILIANA SALE PRIJATELJU DVA TJEDNA UOČI POGIBIJE 'Nije me strah leta, ali ne želim ići'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. svibanj 2019. 15:26

Emiliano Sala, tragično preminuli argentinski nogometaš, uopće nije želio prijeći iz Nantesa u Cardiff, otkrila je najnovija poruka upućena putem Whatsappa 9. siječnja, dva tjedna uoči njegove pogibije.

Sala je preminuo u siječnju u avionskoj nesreći svega nekoliko dana nakon kompletiranja 17 milijuna eura vrijednog transfera iz Nantesa u Cardiff.

Letio je privatnim avionom iz Nantesa u Wales kada je došlo do nesreće iznad Engleskog kanala. Tek dva tjedna kasnije identificirano je njegovo tijelo u ostacima aviona.

Salina poruka koju je poslao neimenovanom prijatelju otkrivena je u srijedu navečer u dokumentarcu koji je emitiran na francuskoj televiziji. Istu je prenio L'Equipe.

"Sinoć sam poslao poruku Meissi (Ndyiaye, Salin agent), a nazvao me par sati kasnije. Rekao mi je da mu je Franck Kita (sin Nantesovog vlasnika Waldemara) poslao poruku da popričaju. Razgovarali su i žele me prodati. Došla je ponuda iz Cardiffa i u igri je puno novaca. Apsolutno žele da odem. Istina je da je to dobar ugovor, ali iz nogometne perspektive nije mi zanimljv. I eto...pokušavaju na svaki način da odem tamo. Ja se ne bojim tamo otići, jer sam se borio cijelu karijeru. Zato me odlazak ne let ne plaši", rekao je Sala.

Football Soccer - FC Nantes v OGC Nice - France Ligue 1 - La Beaujoire Stadium, Nantes, France - 18/03/2017 - Nantes' Emiliano Sala in action. Picture taken March 18, 2017.  REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS

"Ne želim uopće pričati s Kitom jer se ne želim ljutiti. On je netko tko mi se gadi kada moram s njim razgovarati lice u lice. On me želi prodati u Cardiff jer je postigao super dogovor, a on će dobiti novac koji želi. Mene nitko nije pitao što želim. Sve do čega mu je stalo je novac...nitko ne gleda mene i ono kroz što prolazim", dodao je Sala, čiji se avion srušio 21. siječnja.

Linker
19. travanj 2024 20:41