CROPIX
SNAŽAN PEČAT

GAVRANOVIĆ JE ZADNJU EUROPSKU UTAKMICU ZA RIJEKU ODRADIO U VELIKOM STILU 'Taktički smo bili savršeni, Milan nam nije napravio ni šansu'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 09. prosinac 2017. 22:45

Mario Gavranović stavio je svoj pečat na još jedan značajan rezultat Rijeke u Europi ove sezone. Zabio je TNS-u i RB Salzburgu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dva pogotka Austriji Beč u grupnoj fazi Europske lige, a stavio je i točku na i pogotkom Milanu. Kada ga je Matjaž Kek u 80. minuti izvadio iz igre, s rujevičkih se tribina, kao nagrada za njegovu predstavu, čuo aplauz koji je lako utišao i poneki zvižduk koji se čuo. Pogotkom Milanu, odnosno sa šest europskih golova na kontu, Gavranović se izjednačio s Leonom Benkom na trećem mjestu riječkih strijelaca u Europi.

Iako je, za razliku od mnogih mu suigrača, u karijeri već odigrao velikih utakmica, i kod njega je bilo vidljivo zadovoljstvo velikim rezultatom.

- Nadao sam se da će lopta tamo doći, čekao sam tu jednu priliku i drago mi je što sam je i realizirao. Prije nekoliko sam dana protiv Hajduka imao tu jednu priliku kada mi je Pavičić spustio loptu, ali nisam pogodio kako sam želio, sada protiv Milana jesam. Bilo je još par situacija u kojima sam uz malo sreće mogao doći do prilike, ali to je nogomet - govorio je Gavranović nakon utakmice, posebno naglasivši da je pobjeda došla kao plod rada kolektiva.

- Mislim da je cijela momčad odradila fantastičan posao. Napokon smo povezali dva poluvremena na dobroj razini i mislim da smo zasluženo dobili ovu utakmicu.

Gavranović je sa suigračima u napadu imao popriličan zadatak. Primjerice, od tri središnja braniča Milana svaki ima više od sto utakmica u Serie A, usto su u Gattusovu kadru bili Romagnoli, Biglia i Andre Silva, trojac za čije su odštete Rossoneri iskeširali čak 80 milijuna eura!

Talijanski recept

- Istina je da je Milan došao s nekoliko prvotimaca manje, ali mislim da ne treba umanjiti značaj onoga što smo mi napravili. Odigrali smo kako je trener tražio, taktički se postavili skoro savršeno, i smatram jako važnim što nismo dopustili Milanu da dođe do prilike za pogodak. Usto, mi smo uz manje prilika nego inače uspjeli dobiti utakmicu.

Pobjeda je bila po talijanskom receptu. Riječani su Milanu prepustili loptu, igru je najčešće vodila zadnja linija Rossonera, a iz brzih su otvaranja Kvržić, Acosty, Puljić i Gavranović često stvarali probleme sporoj obrani talijanskog giganta.

- Dobro smo se branili svi skupa, kao momčad smo stajali onako kako nas je postavio trener. Dan uoči utakmice vježbali smo neke stvari i svaki je igrač zaslužio čestitke jer smo odradili vrhunski posao. To je sa sobom donijelo i veliku energetsku potrošnju jer je trebalo više puta potrčati bez lopte, na što nismo naviknuli u našoj ligi.

Rijeka još jednom u grupnoj fazi Europske lige nije razočarala, odlučivale su nijanse.

- Kada vidimo koliko je sve blizu, koliko bi nam značio bod protiv AEK-a na Rujevici ili pobjeda u Ateni, gdje smo do poluvremena mogli voditi s više od 2:0, naravno da imamo za čim žaliti. Siguran sam da bismo protiv Milana igrali za europsko proljeće samo da smo u Ateni na poluvrijeme otišli s 2:0. Utakmica protiv Austrije na Rujevici jedina je bila loša, tu se od nas očekivalo više.

Ipak, Milan je već sada prošlost, a Slaven Belupo nova preokupacija svih na Rujevici, gdje u HNL-u Rijeka nije pobijedila već gotovo tri mjeseca.

- Ova je pobjeda svima nama bila jako važna za samopouzdanje. Iako znamo da smo kvalitetna momčad, u nekom trenutku pomisliš da nemaš sreće, da te neće... Sada se moramo okrenuti suparniku protiv kojeg ćemo imati totalno drukčiju utakmicu, mi ćemo morati voditi igru, a kao što je vrhunski pripremio sraz protiv Milana, siguran sam da će trener to učiniti i za Slaven Belupo - zaključio je Mario Gavranović.

Linker
27. travanj 2024 00:43