Joško Gvardiol
 Damir Krajač/Cropix
LOV NA BUDUĆE ZVIJEZDE

GOMILA SKAUTA I MENADŽERA DOŠLA U ČUDESNI KOMPLEKS GLEDATI DINAMOVE DRAGULJE Barcelona pozorno prati ova tri velika talenta iz Maksimira!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. listopad 2019. 10:10

Cityjeva nogometna akademija ili kako to ovdje zovu Etihad Campus nešto je nevjerojatno. Vaš reporter je prošao mnoge svjetske stadione i kampove, ali ovako nešto još nije vidio. Uvjeti kakve za rad s mladima ima Manchester City svemirski su brod za mnoge druge velike klubove Globusa. Pri ulasku se osjećate kao da ste ušli u nekakav nogometni Disneyland, s ogromnim brojem igrališta, sprava, pomagala, a iako stalno pada kiša, tereni se zalijevaju, mlazovi vode su viši od onih koje ispaljuju zagrebačke fontane.

A stadion na kojem se igrala utakmica Lige prvaka mladih momčadi Cityja i Dinama (2:2) sigurno bi bio najljepši u Hrvatskoj. Radi se o pravoj maloj ljepotici, prekrasnom zdanju koje je mostom spojeno s glavnim stadionom Etihad. Na ogledu mladih okupilo se mnoštvo menadžera i skauta, okupirali su gotovo cijelu jednu tribinu. Bili su tu najveći svjetski klubovi, a Barcelonu je zastupao naš Goran Vučević koji je jedan od četiri skauta Barce za Europu. Iako živi u Barceloni, najviše vremena provodi u Engleskoj, prati sve što se događa u Premiershipu, Championshipu, europskim utakmicama, engleskim klubovima... Često je i u Belgiji, malo se rotira s ostalim kolegama.

Osim četiri skauta koji prate sve što se događa na europskoj sceni, Barcelona ima i tri sportska direktora, a naravno konačnu odluku o dovođenju igrača na koncu donosi vrhuška kluba u suradnji s trenerom prve momčadi. Što se Dinamovih talenata tiče, na Nou Campu su podcrtali tri igrača: Joška Gvardiola, Antonija Marina i Tomislava Krizmanića!

Linker
25. travanj 2024 15:52