HNS
ŠUKER JE 'PREŽIVIO' SKUPŠTINU

'HNS NIJE GRAĐEVINSKA FIRMA!' Čelnik saveza nije odgovorio na ključna pitanja 'Srce me boli kad to vidim, vodilja nam mora biti američki nogomet!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. prosinac 2019. 13:48

Skupština HNS-a bila je kratka, tek nešto više od sat vremena, protokolarna, a predsjednik Davor Šuker potom je izašao pred novinare. Objavio je da će Vatreni u lipnju, prije Eura igrati prijateljsku utakmicu s Francuskom na St. Denisu kao reprizu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji te da je otpao turnir koji je dogovaran u Dohi, a trebali su igrati Hrvatska, Švicarska, Belgija i Portugal.

- Kamp reprezentacije bit će blizu Glasgowa, kako se točno zove kazat ćemo kad bude sve definirano. Igrat ćemo dvije utakmice u ožujku, te dvije u lipnju, 1. i 8. lipnja. Jedna će biti poslastica pred Euro, da ne nazivate sada po savezu kazat ću - najvjerojatnije će to biti Francuska na St. Denisu. Osim toga, uoči Eura, igrat ćemo i u Osijeku.

Taj protivnik nije određen, zasad je ideja da se pričeka rasplet dodatnih kvalifikacija za EP, pa da se radi o rivalu koji bi bio najbolja provjera za tog našeg trećeg protivnika na Otoku.

Na pitanje tko u Savezu točno dogovara prijateljske utakmice, Šuker je odgovorio:

- Osobno ja.

Potom je dodao:

- Ali uvijek dosad, otkako sam na mjestu predsjednika, razgovarao sam o tome s izbornikom o gradovima, datumima… Imamo prekrasnu team-menadžericu Ivu Olivari, svaki put napravimo najbolje.

S kime će Vatreni igrati u ožujku Šuker nije govorio. Jedna je opcija da to budu Belgija i Švicarska, kao što je izbornik Zlatko Dalić već dogovarao s njihovim izbornicima Vladimirom Petkovićem i Robertom Martinezom, ali u Europi, ne u Kataru, a postoji i ideja da Vatreni opet odu na američku turneju. Spominjao se Chicago. To bi trebalo biti ubrzo riješeno.

Šuker je inzistirao da mediji pišu o ženskom nogometu u kojeg će u 2020. biti veliko ulaganje s naglaskom na mađe kategorije, a ponovno se dotaknuo stadiona:

- Srce me boli kad vidim infrastrukturu. Nadam se da ćemo jednom imati stadion, makar i od 20 tisuća mjesta kao Groupama Arena. Mi smo izbombali već pola novca iz UEFA-ina hat-trick programa na terene, a to je moglo ići na stadion. HNS nije građevinska firma, ovisimo o lokalnoj samoupravi…

Govorio je o Euru.

- Nadam se osmini finala u Kopenhagenu, šalimo se s Englezima tko želi biti prvi u toj skupini, bit će to zabava u ovih šest mjeseci.

U Kopenhagenu će Vatreni igrati budu li drugi, protiv drugog iz skupine E gdje je Španjolska favorit, a ostali poznati sudionici Švedska i Poljska.

Od proljeća se uvodi VAR.

- Bit će to dobro za klubove, navijače, televizije… Nadam se da će se što manje griješiti. Nije to lagan projekt. Vodilja nam treba biti NFL. Treba vidjeti koje su greške, navijači ne žele da se pregledava snimka dvije dio pet minuta…

Na sjednici Skupštini doznali smo da je financijski plan za 2020. godinu na prihodovnoj strani 254 milijuna kuna, na rashodovnoj 242 milijuna kuna, višak 12 milijuna kuna. Od toga 79 posto prihoda je od plasmana Hrvatske na Euro, a može biti i više ako Vatreni prođu skupinu. Nazočilo je 55 od 61 delegata, na koliko je povećana Skupština sa 59 jer sad svaka od tri treće lige ima svojeg predstavnika.

Linker
25. travanj 2024 17:22