foto: Getty
MOŽDA NIJE MESSI, ALI...

Hrvat je budućnost Barce: Mladi Guajlilovic bit će ključni igrač Katalonaca, kao Xavi i Iniesta

Odlaskom Xavija i Thiaga, s Iniestom čija snaga opada, njegove dionice rapidno rastu. Što se njegove vještine tiče, nikoga nema ispred njega. A i rijetko tko je toliko očvrsnuo
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 16. listopad 2015. 17:28

Ugledni FourFourTwo u novom izdanju donosi zanimljivu i opširnu analizu Alena Halilovića, pod naslovom: 'Zašto bi Hrvat mogao biti ključan u bliskoj budućnosti Barcelone?'

U tekstu se ističe pritisak s kojim se 19-godišnji ofenzivac morao nositi, budući da ga se reklamirao kao novog Messija, temperamenti i vatreni karakter iskazan u barceloni B, gdje se teško mirio s činjenicom da ga treneri vade iz igre, ako i ulaskom u zen fazu koju mu je omogućila posudba u Sporting Gijon.

' Davida Villu u Gijonu su zvali El Guaje (Klinac). Halilovića sada zovu Guajlilovic. Očito je kako je Gijon zavolio Barcinog supertalenta i koliko je ljubav obostrana', piše FFT.

"Mino mjesto, bez pristiska, sa sjajnom hranom. Baš uživam ovdje", ističe Halilović.

'Umjesto HSV-a i West Hama, Sporting je pravo mjesto za Halilovića. Luis Enrique znao je zašto ga šalje Abelardu, čija je ofenzivna igra u kojoj je lopta na zemlji idealna za mladog Hrvata. Djeluje u sredini, premda se izvlači i na bok, ulazi među linije i prvi je u tranziciji. Štoviše, uz stalna kretanja, Halilović ujedno i diktira tempo utakmice, što se egzaktno vidjelo u nadahnutom remiju sa Real Sociedadom', nastavlja FFT uz zaključak: 'Potreba za Halilovićem, koji u Španjolskoj svakoga dana jača svoju igru, ali i karakter, duh, u Kataloniji postaje iz dana u dan sve snažnijom. Odlaskom Xavija i Thiaga, s Iniestom čija snaga opada, Halilovićeve dionice rastu. Što se njegove vještine tiče, nikoga nema ispred njega. A u ovome času nema ni toliko mladog igrača koji je očvrsnuo za život u La Ligi. Halilović možda nije novi Messi, ali je tip veznjaka na kojem počivaju veliki uspjesi kluba. Kao takav, mogao bi biti jednako važan, krucijalan u budućnosti Barcelone.





Linker
20. travanj 2024 05:37