Momčad Ethnikosa
 Screenshot: facebook
TO SE NE ZABORAVLJA

HRVAT KREIRAO SENZACIJU I ONDA SE OSVETIO KRIVCU ZA MAKSIMIRSKU KATASTROFU 'Kecbaja je bio utučen pa sam ga podsjetio na 1997. godinu...'

DEAN KLAFURIĆ Hrvatski trener na klupi Ethnikosa iz Achne priredio je senzaciju u ciparskom prvenstvu, protiv doeće momčadi za koju igra Gordon Schildenfeld, a vodi ju Teimuraz Kecbaja
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. veljača 2020. 15:58

Spektakularnu je pobjedu u nedjelju ostvario bivši trener varšavske Legije Dean Klafurić (47) sa svojim ciparskim klubom Ethnikosom iz Achne. Nastradao je, naime, favorizirani, vodeći Anorthosis, u kojem igra naš bivši reprezentativac Gordon Schildenfeld (34), a trener je Gruzijac Temur Kecbaja (51), noćna mora Dinamovih navijača.

Završilo je 5:0 za Ethnikos, koji se grčevito bori za ostanak u ciparskom prvenstvu. Trenutačno je Ethnikos na devetom mjestu od 12 klubova, sljedećeg se vikenda igra posljednje kolo, nakon kojeg slijedi doigravanje (deset kola) za prvaka i za ostanak.

Pozitivan pomak

- Bit će strahovito teško, dva kluba ispadaju, ali vjerujem da ćemo ostvariti cilj i zadržati prvoligaški status. Imamo najmanji proračun u ligi, koja je vrlo dobra, teži se igri i nadigravanju. Ovdje je dosta iskusnih stranaca, koji iza sebe imaju ozbiljne karijere. Primjerice, u Omoniju je došao i bivši dinamovac Jan Lecjaks. Najbolje plaćeni stranci u ligi zarađuju oko 300.000 eura godišnje, dok najplaćeniji igrač u mom klubu može zaraditi oko 35.000 eura godišnje. U većini klubova igraju po dvojica domaćih igrača, a mi ih imamo petoricu - kaže Klafurić, u čijem su stručnom stožeru još dvojica Hrvata, Damir Milanović i Mario Škrablin, a u ovom je zimskom prijelaznom roku došao i 31-godišnji Zagrepčanin Stjepan Babić, zadnji vezni koji je prošao Dinamovu školu i potom je igrao u brojnim klubovima (Lokomotiva, Zagreb, Inter, Rudeš, Bjelovar, Olimpija, Varaždin, Sežana)...

Velika Gorica, 080917.
Gradski stadion 
Nogometna utakmica 2.HNL, 5. kolo, HNK Gorica - NK Hrvatski dragovoljac.
Na fotografiji: Trean Dean Klafuric.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX
Dean Klafurić

Kako ste to ‘raznijeli’ Anorthosis?

- Ovdašnji mediji bruje o toj ‘petardi’! Odigrali smo izvrsno, nadigrali smo Schildenfeldovu momčad. I potvrdili da smo ‘ubojice’ velikih - remizirali smo, naime, nedavno s trećeplasiranim Apoelom, a pobijedili smo drugoplasiranu Omoniju! Međutim, u okršajima s momčadima iz donjeg doma ljestvice suci su nas bili ‘masakrirali’! Ali neću previše o tome govoriti, s tim se moramo nositi i učinit ćemo sve da ostanemo u ligi. Ovdje smo od Nove godine, znamo što nas čeka, zadovoljni smo onime što smo dosad učinili, napravili smo pozitivan pomak, posebno u napadačkom dijelu igre i vjerujem da će na kraju sve dobro završiti.

Jeste li razgovarali sa Schildenfeldom nakon utakmice?

- Samo smo se pozdravili, bio je vrlo ljutit nakon teškog poraza - kaže Klafurić, otkrivši i potankosti s konferencije za novinare poslije dvoboja:

- I njihov trener Kecbaja bio je utučen, a ja sam rekao da znam kako se osjeća! I podsjetio sam ga na 1997. godinu, kad je igrao za Newcastle i u Maksimiru je u 119. minuti zabio gol za 2:2, za prolaz engleske momčadi. Na toj sam utakmici bio na istočnoj tribini i bio mi je to jedan od najtežih dana u životu, tako da je ovo bila moja mala slatka osveta Gruzijcu. Kecbaja se, dakako, sjetio te utakmice, ali nije baš bio razgovorljiv poslije teškog poraza - rekao je Klafurić, pred kojim je u srijedu i uzvratni četvrtfinalni dvoboj Ciparskog kupa protiv Apollona. U prvoj utakmici bilo je 2:0 za Apollon.

Linker
26. travanj 2024 16:57