Kirby Lee-USA TODAY Sports
POGLEDAJTE NOVI POGODAK

HRVAT 'NA DRUGOM KRAJU SVIJETA' ZABIJA GOLOVE KAKVE SE RIJETKO MOŽE VIDJETI! Još nije dobio priliku u reprezentaciji, ali nastavi li ovako 'trpati'...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. listopad 2019. 10:53

U šest prvoligaških sezona na hrvatskim travnjacima Damira Kreilacha upoznali smo kao borbenog igrača sredine terena. Beskompromisno je taj 30-godišnji Vukovarac s dugogodišnjom riječkom adresom rješavao dvoboje na poziciji zadnjeg veznog. Bio je destruktivac suparničkih napada s vrlo solidnim učinkom i u trenucima kad je njegova momčad imala loptu u posjedu.

Od odlaska s Kantride, bilo je to prije šest godina, Kreilach se pretvorio u rasnog strijelca. Svoju sjajnu golgetersku seriju nekadašnji je mladi reprezentativac nastavio u noćašnjoj pobjedi njegova Real Salt Lakea protiv Portland Timbersa. Kreilach i njegovi suigrači na taj su način prošli u drugu rundu doigravanja američko-kanadske MLS lige.

Naš je nogometaš zabio prvi pogodak na utakmici koju je Salt Lake dobio s 2:1, a to mu je bio šesti pogodak ove sezone, odnosno 19. otkako je u veljači prošle godine iz njemačkog Union Berlina stigao u MLS.

Kreilach se nikada nije uspio nametnuti izbornicima Vatrenih te nije dobio priliku u hrvatskoj reprezentaciji. Ipak, svojim igrama pokazuje da može biti itekako koristan na više pozicija na terenu.

Linker
26. travanj 2024 05:13