Mark Runnacles/Getty Images
UTAKMICA PUNA EMOCIJA

HRVATI BRILJIRALI NA SVE STRANE, ALI GOL BIVŠEG DINAMOVCA POSTAO JE ČUDESNA PRIČA NA OTOKU Poput vidovnjaka predvidio svoj potez i oduševio navijače

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2019. 13:14

Lijepa priča dolazi iz Škotske. Glasgow Celtic je u subotu u 35. kolu škotskog Premiershipa minimalnim rezultatom svladao četvrtoplasirani Kilmarnock, a jedini pogodak na utakmici djelo je bivšeg dinamovca Joze Šimunovića.

Međutim, Šimunoviću će ovaj zgoditak ostati trajno u pamćenju zbog jednoga drugog razloga. Naime, subotnja utakmica s Kilmarnockom bila je prva otkako je u ponedjeljak preminuo Billy McNeill, istinska ikona i možda najveće ime u povijesti škotskoga kluba, a Šimunović je - budući da na dresu nosi 'njegovu' peticu - gol posvetio upravo proslavljenom kapetanu Celtica.

FILE PHOTO: Billy McNeill - Celtic Manager - Stock - Season 87/88 Action Images via Reuters/File Photo
Action Images via Reuters

William Billy McNeill (2. ožujka 1940. - 22. travnja 2019.) bio je škotski nogometaš i trener. U klubu je proveo više od 60 godina kao igrač, trener i klupski djelatnik. Upravo je McNeill predvodio legendarnu generaciju tzv. 'Lisabonskih lavova', igrača Glasgow Celtica koji su 1967. osvojili Kup prvaka (prethodnika današnje Lige prvaka), iste godine kada je Dinamo osvojio Kup velesajamskih gradova.

Još je nevjerojatnija izjava Joze Šimunovića koji je uoči susreta nagovijestio 'čudesan oproštaj' od klupske legende:

"Možda zabijem gol, tko zna, dugo nismo zabili iz kornera. A posvetit ću ga, naravno - Billyju McNeillu. On je bio strahovito važan igrač u ovome klubu i osoba koja je ostavila neizbrisiv trag. Za mene to vrlo mnogo znači zato što sada ja nosim 'njegov' broj na dresu." poručio je hrvatski nogometaš.

Šimunović je postigao pogodak u 68. minuti, doduše ne iz kornera, ali glavom - odmjereno, precizno i neobranjivo u bliži kut. Nakon susreta izjavio je za Sky Sports:

"Bio je to vrlo poseban, vrlo emotivan trenutak za mene. Nisam mogao vjerovati kad sam uoči utakmice vidio svu tu gomilu koja je došla odati počast legendarnom McNeillu, toliko ljudi, cijela obitelj i svi prijatelji... nevjerojatan osjećaj. Bio je velik, silan čovjek koji je mnogo zadužio klub i istinska je ikona Celtica. Zaista sam neopisivo ponosan."

Na društvenim je mrežama Šimunović dobio mnogo čestitki i pohvala navijača, a jedna od njih je na Twitteru glasila:

"Ogroman respekt Jozi Šimunoviću što je Billyjevoj obitelji pružio tu radost i oduševio sjajnom igrom. Kakav je to dan morao biti za sve njih...", glasila je objava uz obavezan 'hashtag'#Number5.

Rezultati by SofaScore

Majstorski potez hrvatskog nogometaša

Vodeća momčad azerbajdžanske lige Qarabag, za koju igra hrvatski nogometaš Filip Ozobić, slavila je u 26. kolu u gostima protiv Zire 3:0. Prvi gol postigao je španjolski nogometaš Dani Quintana, a na 2:0 u osam minuta kasnije povisio je upravo Ozobić.

28-godišnji veznjak dobio je loptu na pet metara i lijepo je petom matirao domaćeg vratara.

Do kraja susreta još je jedan pogodak dodao Mahir Madatov u 79. minuti.

Qarabag je uvjerljivo prvi sa 65 bodova, čak 15 više ispred drugoplasiranog Neftci Bakua, a Zira je na šestome mjestu s 25 bodova.

Marko Pajač strijelac za Empoli

Bologna je slavila u 34. kolu Serie A protiv Empolija 3:1, ali početak nije izgledao obećavajuće za domaću momčad.

Prvi pogodak postigao je hrvatski nogometaš Marko Pajač, i to u velikom stilu. Bivši igrač Varaždina i Lokomotive dobio je loptu na desnome boku i, dok su svi očekivali centaršut, Pajač je opalio po golu i 'probio' domaćeg vratara Skorupskog. Tim se rezultatom i otišlo na odmor.

Međutim, u drugome su poluvremenu igrači Bologne konsolidirali redove i vrlo brzo izjednačili, u 51. minuti strijelac je bio Soriano. Za preokret se pobrinuo Orsolini u 82. minuti susreta, a pobjedu je potvrdio Sansone debelo u sudačkoj nadoknadi.

Marko Pajač igrao je do 82. minute kada ga je zamijenio Manuel Pasqual.

Bologna je zadržala 14. mjesto s 37 bodova, dok se Empoli nalazi u zoni ispadanja na 18. mjestu s 29 bodova, šest više od pretposljednjeg Frosinonea i 15 više od posljednjeg Chieva.

Linker
16. travanj 2024 18:37