Ronald Gorsic / CROPIX
NIJE MOGAO ODBITI

HRVATSKA DOBILA JOŠ JEDNOG IZBORNIKA! LEGENDA HAJDUKA IMA NOVI POSAO Uskoro pada i službeni dogovor, a s njim na delek put odlazi još jedno veliko ime

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 21. ožujak 2019. 15:25

Ante Miše novi je izbornik nogometne reprezentacije Turkmenistana, objavio je tamošnji savez na svojim službenim kanalima, a isto tako njihovu futsal reprezentaciju preuzima Robert Grdović. Za Mišu bi to trebao biti odličan izazov u karijeru, samostalno preuzimanje azijske seniorske reprezentacije u kojemu će mu uvelike pomoći iskustvo pomoćnika u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u eri Ante Čačića. Pokušali smo kontaktirati Mišu, no on nije ništa mogao komentirati osim da je na putu te da će na raspolaganju medijima biti tek nakon konačnog dogovora te okončanja pregovora koji su na rasporedu u subotu.

Nekadašnji igrač Hajduka rođen je u Vukovaru prije 51 godine, a spazio ga je Hajduk, kao talentiranoga veznoga igrača u kojemu je proveo gotovo deset godina otkako je došao, a jedne sezone bio je na posudbi u Borcu iz Banje Luke kod Stanka Poklepovića od kojega je puno naučio. Potom je otišao u inozemstvo, igrao tri godine u Vitesseu, da bi se potom vratio u Hajduk u kojemu je bio kapetan i dobitnik nagrade Hajdučko srce, a još je igrao i za Muru.

Paun Paunovic / Cropix
CROPIX

Trenersku karijeru počeo je u Dugopolju, vodio je još Mosor, Trogir da bi uslijedio poziv iz Hajduka u kojemu je prvo bio pomoćnik Goranu Vučeviću da bi nakon njegova odlaska samostalno preuzeo splitsku klub te dobio nadimak Mister 100 posto te bio poražen u finalu Kupa od Dinama na penale nakon što je nadoknadio poraz od 0:3 iz prvoga susreta.

Vukovar, 160309.
Trener Hajduka Ante Mise novinare odveo do obiteljske kuce u kojoj je odrastao, kuca se nalazi u ulici Velebitskoj 19 u Borovu naselju.
Foto: Damir Glibusic / CROPIX
Damir Glibusic / CROPIX / CROPIX
Ante Miše ispred obiteljske kuće u kojoj je odrastao u Borovu naselju

Kasnije je vodio Dugopolje s kojim je izborio Prvu ligu, no čelnici su odustali od igranja u najvišem razredu, a nakon kratke epizode u Istri 1961, imao je još jedan kratak povratak u Hajduk. U dva navrata bio je trener BiH prvoligaša Viteza, a onda ga je u reprezentaciju pozvao Čačić s kojim je bio i na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a za to razdoblje Miše je znao govoriti da mu je bilo najljepše u karijeri. Ove sezonu počeo je kao trener Zrinjskoga s kojim je igrao u Europi, no na klupi kluba iz Mostara zadržao se samo devet utakmica.

Linker
19. travanj 2024 00:50