nk osijek
VELIKA AKADEMIJA

I U ZAPOSTAVLJENOM DIJELU HRVATSKE SU ČUDA MOGUĆA 'Tu gdje 40 godina nije bilo ničega, mi gradimo najmoderniji i najljepši kamp u ovom dijelu Europe!'

IVAN MEŠTROVIĆ Predsjednik prvoligaša s Drave nakon prihvaćanja ponude Škole nogometa za kupnju zemljišta govori o dinamici izgradnje novog objekta
Piše: Darko RužićObjavljeno: 20. travanj 2017. 18:23

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka prihvaćena je jedina ponuda pristigla na na javni natječaj za kupnju zemljišta na području Pampas. Nju je uputila Škola nogometnog kluba Osijek čiji je osnivač i na njenom čelu Ivan Meštrović koji je ujedno i predsjednik prvoligaša s Drave. Vijećnici su sa 27 glasova za i dva suzdržana odlučili prihvatiti ponudu Škole za prodaju zemljišta za koje su istaknuli početnu cijenu od 12.000.000 kuna.

Osijek, 130216.
Odrzana utakmica MaxTv Prva liga 22. kola izmedju Osijeka i Istre 1961. 
Na fotografiji: novi vlasnik NK Osijeka Ivan Mestrovic i Branimir Glavas na VIP tribini.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX / CROPIX

Škola je ponudila 12.011.000 kuna i uz ponudu položila deset posto ukupnog iznosa kao jamčevinu. Sve je to sada prošlost. Ostao je još samo jedan zakonski detalj na koji će se pričekati, svi vjeruju kratko. Naime, Visoko državno procjeniteljsko povjerenstvo mora još u Grad Osijek uputiti svoje očitovanje o zakonitosti provedenog postupka. Ne i o visini iznosa po kojem je gradsko zemljište prodano, već isključivo svoj zaključak je li sve provedeno kako to nalaže zakon.

Javna prometnica

A nove detalje i razvoj događaja u svezi izgradnje kampa za potrebe Škole nogometa jučer je pred okupljenim novinarima na zakazanoj sjednici pojasnio predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović.

- Sada kada su gradski vijećnici donijeli odluku o prihvaćanju ponude koju smo poslali na natječaj posao nije završen. On samo ulazi u završnu fazu, onu koja uključuje kompletiranje nužne papirologije za početak građevinskih radova. Ali, moram zahvaliti svim vijećnicima i poglavito gradonačelniku Ivanu Vrkiću koji je prava lokomotiva ovog projekta unutar gradske uprave. Hvala mu i što je prepoznao da ćemo kao novi vlasnici ispuniti sve što smo najavili i obećali - kazao je predsjednik Meštrović.

Novci za izgradnju kampa su spremni! Treba li isticati da je to silno bitno, najvažnije.

- Za godinu i pol, najviše dvije, ali ja osobno prije vjerujem za godinu i pol, imati ćemo u našem gradu novo središte događanja, opipati travu na igralištima, udobno sjediti i u lošim vremenskim uvjetima, ugrijati se u novim prostorijama na do sada polumočvarnom zemljištu koje ćemo izgradnjom kultivizirati, a uz koje će se izgraditi i javna prometnica za koju je Grad preuzeo obvezu ishođenja potrebnih odobrenja. Što se samog kampa tiče, to je investicija od oko 8.000.000 eura. No kada sve bude gotovo, Škola nogometa, uvijek to i u svakoj prigodi ističem, jer to nam je prioritet i prvenstvena briga, djeca našega grada imat će sjajne uvjete. Stvorit ćemo i 120 novih radnih mjesta. Bit će to najmoderniji kamp u Hrvatskoj, ma u ovom dijelu Europe i svi ćemo se njime ponositi. Osobno se, eto pred vama novinarima, obvezujem da ćemo se unutar godinu i pol dana družiti na najboljoj i najmodernijoj akademiji - izjavio je Meštrović.

--------------------------------------------------------------------------

Stadion kapaciteta 3.500 gledatelja i čak devet nogometnih igrališta

Kompleks kampa obuhvatit će predmetom kupnje putem javno objavljenog natječaja gradsko zemljište u veličini 15,5 hektara na dijelu koje Osječani desetljećima nazivaju Pampas. Dakako da većina građana zna gdje se ono nalazi, a iz tlocrta budućeg kompleksa koji će biti izgrađen, a predočenog na press konferenciji neupućenima je dobro pojasniti što će sve na Pampasu niknuti.

Izgradit će se na njemu četiri travnata terena, uz njih i četiri s umjetnom travom, ali i jedan s takozvanom hibridnom podlogom koja uključuje prekrivanje površine igrališta dijelom prirodnom, a dijelom umjetnom travom. Osim toga uz igrališta će biti uređena i površina veličine jednog nogometnog terena s namjenom vježbališta. A nije to, naravno, sve. Izgradit će se i mali nogometni stadion s natkrivenim gledalištem kapaciteta do 3.500 gledatelja. Igrališta će biti i djelomično grijana. Na preostalom slobodnom prostoru predviđenom za gradnju izgradit će se objekti s klupskim prostorijama namijenim Školi nogometa, saunom, fitnessom, dvoranom za sastanke, uredima i drugim pripadajućim sadržajima.

Osijek, 140816.
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 5. kola MAXtv Prva liga izmedju NK Osijek i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Mestrovic.  
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX

Kompleks kampa Pampas kako se može vidjeti na slici protezat će se uz lijevu obalu Drave sa sjevera vidljivo u gornjem desnom kutu, a s juga Ulicom Josipa Jurja Strossmayera. Sa zapadne strane graničit će s hipodromom Pampas što se na slici ocrtava u njenom gornjem kutu.

---------------------------------------------------------------------------

Hrvatska mehanizacija

Izgradnja kampa će početi za koji mjesec. Prvo će se sondirati zemljište kako bi se vidjelo treba li ga nasipavati, dolaze li na njega podzemne vode, odrediti što i kako činiti, a onda će radovi započeti. Vjerojatno će s prvim danima jeseni na Pampasu zazujati i zabrujati, zamahnuti netko na njemu lopatom...

- Radit ćemo i graditi u našem gradu i potom staviti u javnu namjenu nešto što četrdeset godina nije bilo ništa, mi ćemo to područje kultivizirati. Hrvatska mehanizacija će kroz koji mjesec započeti s radovima - s optimizmom je izjavio predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović.

OPŠIRNIJE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
25. travanj 2024 13:45