REUTERS/Susana Vera
REAKCIJE TRENERA

IMALI SU SVE SAMO NE I POGODAK Trenera Reala pogodio poraz, Valverde priznao: 'Imali smo mnogo pogrešaka i rupa u obrani...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. veljača 2019. 09:10

Barcelona je na stadionu Santiago Bernabeu uvjerljivo svladala madridski Real i plasirala se u finale Copa del Rey.

Rakitić i društvo s 3:0 i ukupnih 4:1 slavili su u uzvratnoj polufinalnoj utakmici u kojoj su Madriđani možda bili i bolji, no gosti su pravovremeno znali iskoristiti sve propuste obrane domaćih.

Trener Reala Santiago Solari otkrio je kako ga je pogodio poraz:

"Odlazimo svojim kućama žalosni. U nogometu postoje golovi i postoji izdržljivost, a oni su imali oboje. Mi smo imali šanse, mogli smo i mi poentirati pa bismo mi bili u finalu, napravili smo mnoštvo prigoda, ali nismo ih znali iskoristiti. Moramo nastaviti putem koji vodi do pobjede: disciplina, originalnost, kreativnost... to je zapravo sve što smo imali danas, samo bez pogotka. Ovakav rezultat boli.", poručio je Solari kojega su mnogi nogometni stručnjaci nakon ovoga poraza već proglasili bivšim. Na Santiago Bernabeuu mogli su se vidjeti i bijeli rupčići koji već tradicionalno najavljuju smjenu trenera u Kraljevskom klubu.

S druge strane, trener Barce Ernesto Valverde imao je svaki razlog za zadovoljstvo:

"Oni su bili bolji u prvome poluvremenu, a u našoj je momčadi nedostajalo inicijative. Imali smo mnogo pogrešaka, mnogo rupa u obrani i to nas je moglo stajati pogotka. Nije to bio ravnopravan dvoboj, moram to priznati, postigli smo tri zgoditka iz ne toliko puno šansi, a inače je gotovo uvijek suprotno. To se događa u nogometu. U Ligi prvaka pucali smo prema golu 25 puta, a nije ušla niti jednom, mnogi su tada rekli da smo ušli u svojevrsnu krizu. Luis Suarez je tip napadača koji je uvijek 'tu', agresivan je i ambiciozan, stalno traži taj pogodak. Sada se moramo orijentirati na prvenstvo, nama to znači jednako kao i večerašnja pobjeda, La Liga je natjecanje koje jednostavno moramo osvojiti", tim je riječima završio Valverde.

U drugome polufinalnom dvoboju snage će u četvrtak u 21:00 odmjeriti Betis i Valencia, a prvi je susret završio 2:2.

Linker
25. travanj 2024 15:50