MILAN

Inzaghi umjesto Seedorfa

Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2014. 17:26

Nakon svega pet mjeseci provedenih na klupi Milana nizozemski nogometni stručnjak Clarence Seedorf je dobio otkaz, a momčad 'Rossonera' od iduće sezone vodit će Filippo Inzaghi.

Seedorf je momčad Milana preuzeo sredinom siječnja umjesto Massimiliana Allegrija, no nije uspio izvući momčad iz krize. Sedmerostruki prvak Europe završio je sezonu na osmom mjestu bez plasmana u Europu. Legendarnom Nizozemcu bio je to prvi trenerski posao jer je zbog Milana prekinuo bogatu igračku karijeru. Zadnji klub za koji je nastupao bio je brazilski Botafogo. U karijeri je još nosio dres Ajaxa, Sampdorije, Real Madrida, Intera i Milana, u kojem je proveo deset godina karijere.

Inzaghi dolazi na klupu 'Rossonera' iz mlade momčadi koju je uspješno vodio od srpnja 2012. kada je zaključio igračku karijeru. On je za Milan odigrao ukupno 300 utakmica i zabio 126 golova, a osvojio je po dvije Lige prvaka i 'scudetta', kao i klupsko svjetsko prvenstvo. Inzaghi je za reprezentaciju Italije odigrao 57 utakmica i postigao 25 golova, a u dresu 'azzurra' je osvojio svjetsku krunu 2006.

Linker
19. travanj 2024 09:41