Vladimir Dugandzic / CROPIX
ISPRAVAK

Ispravak članka "INTERVJU PRVOG VELIKOG DIONIČARA HAJDUKA ZA SN: NAŠ HAJDUK MORA DATI PUNU PODRŠKU VODSTVU KLUBA!"

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. listopad 2019. 12:17

Ispravak članka objavljenog na portalu www.sportske.jutarnji.hr dana 05. 10.2019. g. u 14:35 sati pod naslovom „INTERVJU PRVOG VELIKOG DIONIČARA HAJDUKA ZA SN: NAŠ HAJDUK MORA DATI PUNU PODRŠKU VODSTVU KLUBA! „Brbić ponovno nema samostalnost u vođenju kluba“”, autora Roberta Šole.

* Udruga Naš Hajduk, odnosno njezini članovi, biraju članove Nadzornog odbora športskog dioničkog društva HNK HAJDUK, a koji pak bira člana uprave HNK Hajduk š.d.d. te svi oni imaju punu samostalnost i autonomiju u svom radu.

* Niti udruga Naš Hajduk niti „dio ljudi” iz navedene Udruge nisu odlučili smijeniti gospodina Brbića u njegovom prvom mandatu niti su tu odluku proveli. Takav navod nema nikakvog smisla budući je to u domeni Nadzornog odbora športskog dioničkog društva Hajduk. Tadašnji nadzorni odbor HNK HAJDUK š.d.d. donio je takvu odluku i proveo ju je u djelo, a Udruga Naš Hajduk tu je odluku ispoštivala i nije se miješala jer za to nema ovlasti.

*Nije točno da gospodin Brbić ponovno nema samostalnost u vođenju kluba niti „... onu pravu podršku u Našem Hajduku, nema mandat da doista radi kako bi želio”. Gospodin Brbić sve odluke donosi samostalno te se Udruga Naš Hajduk ne miješa u posao uprave. Ni sada, ni prije niti će tako činiti u budućnosti. Ima li gospodin Brbić „pravu podršku” navijača pitanje je za svakog navijača ponaosob. Udruga Naš Hajduk vjeruje u sustav, ne potkopava ga. Zaključak gospodina Andabaka da bi gospodinu Brbiću zbog svega iznijetog bio otežan rad netočan je kao što su netočni i svi njegovi navodi na kojima bazira takav zaključak.

*Točno je da je za stvaranje vrhunskog rezultata potreban vrhunski menadžment, ali je neistinit i netočan navod da taj isti menadžment nema punu slobodu i ovlasti u radu. Također je neistinit i netočan navod da Udruga Naš Hajduk sumnja u rad gospodina Marina Brbića. Predsjednik Brbić za svoj rad odgovara Nadzornom odboru kluba, a koji Nadzorni odbor je izabran upravo od strane članova Udruge Naš Hajduk te isti uživa povjerenje članova. Teza da će za Hajduk doći bolji dani pod uvjetom podrške i „vjetra u leđa” promašena je zbog prethodno iznesenih razloga, a Udruga Naš Hajduk posebno ističe kako iznimno cijeni i podržava svaki dobar i kvalitetan rad svih ljudi u klubu.

Udruga Naš Hajduk, Split, Zrinsko-Frankopanska 17, OIB:94840720718, po Luka Domikulić, tajnik udruge „Naš Hajduk”.

Linker
19. travanj 2024 16:32