Alex Caparros/Getty Images
PRENOSI MUNDO DEPORTIVO

IVAN RAKITIĆ PROGOVORIO O BUDUĆNOSTI I TEMI KOJA SVE ZANIMA 'Otkako sam došao u Barcelonu o tome se stalno priča, a dogodilo se i meni'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. srpanj 2019. 13:56

Momčad Barcelone nalazi se u Japanu gdje odrađuje pripreme za nadolazeću sezonu. Prvi je tako pred novinare izašao hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, a većinu okupljenih zanimao je njegov status i razmišljanje o potencijalnom transferu o kojem mediji pišu već neko vrijeme.

- To nije ništa novo za mene jer te su teme svakodnevnica otkatko sam stigao ovdje. Prošle godine to se dogodilo meni. Razgovarao sam s trenerom i klubom i imamo isto razmišljanje. Ideja je da karijeru nastavim u Barceloni. Otvoren sam za razgovore, ali ideja je jasna, želim ostati ovdje i ućivati jer ispred mene je još nekoliko godina ugovora.

Kada je pitanje status prvotimca, Rakitić je kazao:

- Tko god ovdje trenira i odrađuje svoj posao kako treba taj će i igrati. Ja ću nastaviti raditi i trener na mene može računati. Uvijek dajem sve od sebe, ali trener je u konačnici taj koji odlučuje. Najvažnije je da smo dobra ekipa i da smo spremni dati sve.

VILLAREAL, SPAIN - APRIL 02: Lionel Messi of Barcelona and Ivan Rakitic of Barcelona celebrate after the fourth goal of his team scored by Luis Suarez (not in frame)  during the La Liga match between Villarreal CF and FC Barcelona at Estadio de la Ceramica on April 02, 2019 in Villareal, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Getty Images

Koliko ga smeta govoriti o budućnosti?

- Ne smeta mi. Znam da stvari u nogometu tako funkcioniraju. Ne mogu reći da mi ne odgovara kada se drugi klubovi interesiraju za mene jer to znači da svoj posao obavljam dobro. Ali, ponavljam, vidim se u Barceloni gdje ću s novim suigračima pokušati ispraviti pogreške koje smo ranije radili.

Jeste li razgovarali s predsjednikom Bartomeuom?

- Razgovarali smo o nekoliko tema, ali klub ima prioritete, a ne da se bavi samnom. Predsjednik želi isto što i ja, a to je stvoriti dobru momčad u kojoj će navijači uživati.

Linker
24. travanj 2024 21:14