Ivan Bebek s masnicom
 Čitatelj Slobodne Dalmacije
RAVNO U LIGU PRVAKA

IZ NAJGORE NOĆNE MORE NA NAJVEĆU EUROPSKU SCENU Najbolji hrvatski sudac se nakon Hajduka i premlaćivanja u Sinju ekspresno vraća - u Ligu prvaka!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 18:32

Samo osam dana nakon što su ga fizički napali ispred noćnog kluba u Sinju i nanijeli mu vidljive tjelesne ozljede, sudac Ivan Bebek (42) arbitrirat će u trećem kolu kvalifikacija Lige prvaka.

U Kijevu će suditi dvoboj Dynama i belgijskog Bruggea; prvi susret su na svom travnjaku dobili Belgijci 1:0.

Pomoćnici će Bebeku biti Goran Pataki i Bojan Zobenica, a četvrti će sudac biti Mario Zebec.

Riječkog nogometnog suca napala je skupina huligana u noći s nedjelje na ponedjeljak ispred noćnog kluba Piccadilly u Sinju. Prema neslužbenim informacijama, dočekali su ga na parkiralištu noćnog kluba te ga nekoliko puta udarili s leđa. Bebek nije tražio liječničku pomoć, nego je jučer incident prijavio policiji. Svjedoci kažu da je sukob počeo u samoj diskoteci, gdje je skupina huligana vrijeđala Bebeka, koji je potom zatražio pomoć zaštitara. Jedan ga je zaštitar nešto kasnije ispratio iz kluba, ali to, očito, nije spriječilo nasilnike da napadnu Bebeka i potom pobjegnu u nepoznatom smjeru.

Split, 290918. 
Stadion Poljud. 
Nogometna utakmica 9. kola Hrvatski Telekom Prve lige, HNK Hajduk - GNK Dinamo. 
Na fotografij:  Sudac Ivan Bebek.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Bašić/CROPIX

Bebek je u nedjelju na Poljudu sudio sraz Hajduka i Lokomotive (3:0). Tijekom utakmice u nekoliko su navrata domaći igrači od riječkog arbitra tražili da svira 11-erac, ali Bebek je u svim tim situacijama samo odmahnuo rukom.

I svaki je put bio u pravu; nisu to bili startovi koje je trebalo kazniti najstrožom kaznom. Međutim, dio od 15 tisuća gledatelja na tribinama nije dijelio to mišljenje, pa je u jednom trenutku Torcida jako ružno skandirala Bebeku.

Linker
19. travanj 2024 21:30