Ante Miše bio je pomoćnik Ante Čačića dok je ovaj bio izbornik
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
BOLNA UTAKMICA IZ BOGATE RIZNICE

IZBORNIKOV POMOĆNIK PROGNOZIRAO LIGU PRVAKA, PA SE SJETIO SLAVNE PROŠLOSTI Hajduk usporedio sa Paris Saint Germainom

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. ožujak 2017. 09:31

Ante Miše, asistent izbornika Ante Čačića, radostan je zbog hrvatskih “sedam veličanstvenih” u četvrtfinalu Lige prvaka.

- Po činjenici da imamo sedam igrača u četvrtfinalu najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu, mogu kazati da smo mi Hrvati, znači, među najboljima u Europi. Naravno, ne bih sad želio da ovo ispadne kao pretjerivanje, ali kad imate toliki broj igrača u samoj završnici Lige prvaka, što se drugo može kazati?

Posebni respekt

Miše je želio apostrofirati još nešto, vrlo važno...

- Sva ta sedmorica igraju jako bitnu ulogu u reprezentaciji Hrvatske! To je iznimno bitno, jer nam daje poseban status, posebni respekt kod svih. Gdje god Hrvatska igra, radi li se o prijateljskim, utakmicama, kvalifikacijama ili prvenstvima, mi imamo ulogu favorita! Bez obzira tko igra protiv Hrvatske, bez obzira na snagu suparničke reprezentacije.

Josko Ponos / Hanza Media
Josko Ponos / Hanza Media / Hanza Media

Na pitanje koji Hrvati imaju najveće šanse za osvajanje Lige prvaka, Miše je povukao ručnu.

- Nezahvalno, teško mi je to prognozirati. U utakmicama takvih momčadi može odlučiti jedan trenutak, jedna greškica. Imamo sedam igrača u pet klubova koji mogu jako mnogo, u Realu, Barceloni, Atleticu, Juventusu i Monacu... Naravno, želim da netko od tih pet klubova u kojima igraju naši igrači osvoji Ligu prvaka.

Od nabrojenih pet, Real i Barca su uvijek favoriti, Atletico Diega Simeonea, itekako je pokazao da može do kraja, ali i ovi iz nazovimo “drugog plana”, Juve i Monaco, izgledaju jako dobro...

Paun Paunovic / Cropix
CROPIX

Napad najbolja obrana

- Juventus ima odličnu fizionomiju igre, impresivna su momčad koja već duže vremena igra skupa. Po meni je Juventus tajni favorit za ulazak u finale, pa čak i osvajanje Lige prvaka! Glavnog favorita ne mogu kazati. Monaco je pak po meni isti PSG u prvoj utakmici protiv Barcelone u Parizu. Ali su se onda kukavički postavili na Campu Nou. Ta utakmica PSG-a u Barceloni je ista ona kao ona Hajduka protiv Saint-Etiennea. Hajduk je u ono vrijeme imao momčad “boli glava”. Igrali su sjajan napadački nogomet, čim ih je Ivić u uzvratu postavio na način da se brane, bilo je - doviđenja! Napad je najbolja obrana...

Kad se radi o klubovima u četvrtfinalu Lige prvaka gdje nema naših igrača, Miše kaže:

- Tu je najbliži ulozi favorita - Bayern.

Linker
27. travanj 2024 02:42