Clive Rose/Getty Images
POST TRAJE OD 1982.

IZGLEDA POMALO TUŽNO U ovoj kategoriji na Euru nema nijednog Hrvata

Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2016. 13:41

Na Europskom nogometnom prvenstvu u Francusku prijavljeno je 18 glavnih sudaca iz 17 zemalja, a nažalost niti ovom natjecanju neće biti niti jednog hrvatskog suca.

Posljednji Hrvat koji je sa zviždaljkom sudjelovao na nekom velikom natjecanju bio je Damir Matovinović, uvaženi riječki ortoped, na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1982. godine. Na tom natjecanju je sudjelovao i Tony Bošković, Hrvat iz Australije.

Jedina zemlja koja će imati dva sudačka predstavnika na EP-u bit će Engleske čije će boje braniti Martin Atkinson i Mark Clattenburg. Na EURO-u će biti slovenski sudac Damir Skomina i srpski sudac Milorad Mažić, a sudačke predstavnike imat će i naši prostivnici iz skupine Španjolska ( Carlos Velasco Carballo), Češka ( Pavel Kralovec) i Turska ( Cuneyt Cakir).

Listu predvodi Talijan Nicola Rizzoli koji je sudio finale svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Uvodnu utakmicu prvenstva između Francuske i Rumunjske u petak sudi Mađar Viktor Kasai.

LISTA SUDACA:

Martin Atkinson (Eng) ,Felix Brych (Njem), Cuneyt Cakir (Tur), Mark Clattenburg (Eng), William Collum (Ško), Jonas Eriksson (Šve), Ovidiu Hategan (Rum), Sergej Karasev (Rus), Viktor Kassai (Mađ), Pavel Kralovec (Češ), Björn Kuipers (Niz), Szymon Marciniak (Polj), Milorad Mazić (Srb), Svein Moen (Nor), Nicola Rizzoli (Ita), Damir Skomina (Slo), Clement Turpin (Fra), Carlos Velasco Carballo (Špa).

Linker
23. travanj 2024 20:27