CROPIX
ODLUKA JE BILA - JEDNOGLASNA

IZNENADA SMIJENJEN JEDAN OD GLAVNIH LJUDI DINAMA, U MAKSIMIRU VLADA ZAKON ŠUTNJE: Evo koje se tri verzije spominju kao razlog smjene!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. studeni 2018. 21:14

Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Dinama u ponedjeljak je s dužnosti smijenjen dopredsjednik kluba i član Uprave Tomislav Svetina!

Ili kako se to obično kaže, razriješen je dužnosti. Izvršno tijelo kluba poželjelo mu je uspjeh na nekim drugim poslovima u budućnosti, uspješan nastavak poslovne karijere. To je, dakle, štura vijest koja jeprocurila iz Maksimira sa sastanka Izvršnog tijela kluba, a objavljena je i na službenoj stranici. Naravno da će se odmah, logično, postaviti pitanje zašto je smijenjen Svetina, čovjek koji je dugo godina bio u klubu, obnašajući i mjesto direktora? Konačno, članovi Uprave i dopredsjednici klubova ne smjenjuju se tek tako.

Kako to obično biva kad su maksimirski događaji u pitanju, služite se klupskim izvorima. Naravno, sve su to neslužbene informacije, koje se uvijek mogu svrstati pod ono “navodno”. Možda će se danas-sutra Dinamo i službeno izjasniti oko razloga smjene Svetine, jučer to nije bilo tako. Pokušali smo doći i do Svetine, ali nije se javljao...

Zagreb, 171117.
ZNS, Savska 137.
Sjednica Zagrebackog nogometnog saveza.
Na fotografiji: Tomislav Svetina.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Tomislav Svetina

Dakle, ostali su neslužbeni izvori, koji tvrde da je Svetina bio podosta nezainteresiran za posao koji je obavljao, da je zbog njega i njegova neadekvatnog angažmana zapela privatizacija, da nije napravio promjene u Statutu klubu koje je trebao, a kažu da je označen i kao krivac za poznati događaj oko odlaska iz kluba Ajdina Hasića.

Nije baš jasno kako je Svetina sudjelovao u ‘slučaju Hasić’, jer bi taj posao trebao biti dio obveza sportskog sektora, no klupski izvori tvrde da je Svetina napravio gaf. Šteta što to nitko ne želi pojasniti, tako bi se spriječile špekulacije, ali dobro, zasaad ostajemo na njima.

To što smo nabrojili su navodno “krimeni” zbog kojih je Izvršni odbor Svetini pokazao izlazna vrata. Kazat će izvori da je već dugo bio na neki način neželjena osoba u klubu, da je već davno prije puklo na liniji između njega i Zdravka Mamića.

JDanas nakon saznanja vijesti nazvali smo i predsjednika Modrih Mirka Barišića, koji nam nije želio kazati ništa više od onog što je šturo objavljeno u Dinamovu priopćenju.

- To što piše u našem priopćenju je točka na “i”, više nemamo niti što dodati, niti oduzeti - kazao je Barišić.

Linker
25. travanj 2024 23:58