Twitter/Facebook

TRI DANA ŽALOSTI U BRAZILU

JE LI MOGUĆE DA JE OVO RAZLOG PADA AVIONA S BRAZILSKIM NOGOMETAŠIMA? Procurio sadržaj posljednjeg razgovora pilota s kontrolorima leta...

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 29.11.2016. u 14:07

 • Kolumbijske vlasti objavile su da je zrakoplovnu nesreću u Kolumbiji preživjela još jedna osoba, također brazilski nogometaš, a Brazil je proglasio u utorak trodnevnu nacionalnu žalost. Šesti preživjeli je brazilski nogometaš Helio Hermito Zampier Neto čije je spašavanje upravo u tijeku, priopćio je kolumbijski Državni ured za upravljanje katastrofama (UNGRD) dodajući da nije isključeno da ima još preživjelih.

  Brazil je proglasio trodnevnu žalost zbog zrakoplovne nesreće u Kolumbiji, u kojoj je poginulo više od 70 osoba, među kojima velik dio brazilske nogometne momčadi Chapecoensea. "Predsjednik Michel Temer je proglasio trodnevnu žalost", objavio je predsjednički ured na Twitteru nakon pada zrakoplova koji je poletio iz Sao Paula, usput se zaustavio u Boliviji i srušio u ponedjeljak navečer blizu Medellina. U zrakoplovu je bila 81 osoba.

   

  Ostali preživjeli - nogometaši Alan Luciano Ruschel, Marcos Danilo Padilha i Jacson Ragnar Follmann, fizioterapeut Rafael Correa Gobbato i stjuardesa Ximena Suarez nalaze se u bolnicima u blizini mjesta pada zrakoplova. Nogometaši brazilskog prvoligaša Chapecoensea putovali su na prvu utakmicu finala kupa Sudamericana, južnoameričkog ekvivalenta Lige Europe, protiv kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina. Klub Chapecoense, iz brazilske države Santa Catarin, 2014. ušao je u prvu brazilsku ligu i plasman u finale Sudamericane im je daleko najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

   

  Čarter zrakoplov britanskog proizvođača British Aerospace proizveden je 1999. godine. Objavljeni su i detalji posljednjeg razgovora pilota s kontrolom leta. Piloti su kontroli leta u Medelinu javili da imaju problema s motorom te, začuđujuće, i da im nedostaje goriva! Kontrola leta tada im je dala odobrenje za izvanredno slijetanje. No, u 4.15 ujutro po hrvatskom vremenu kontakt kontrole i zrakoplova se gubi. Uzalud je dežurni dispečer zabrinuto ponavljao da se pilot javi. S druge strane nije bilo odgovora. Zrakoplov je već udario o šumovito nepristupačno tlo...Mediji navode i da je u trenutku nesreće bilo izuzetno loše vrijeme s pljuskovima i gmrljavinom. Zrakoplov se pri udaru u tlo raspolovio na dva dijela.

  Zrakoplov u kojem su stradali brazilski nogometaši prije nekoliko je dana prevozio i argentinsku nogometnu reprezentaciju na čelu s Lionelom Messijem, a prije toga i venezuelansku. Zrakoplovom je upravljala čarter kompanije LaMia.

  Iz drugih medija