PREVID GODINE

JE LI MOGUĆE DA OVO NIJE GOL? Slavni klub mogao bi zbog ovoga ispasti u treću ligu, nogometni svijet u šoku nakon ogromne sudačke pogreške

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2019. 16:47

Osim na engleskim nogometnim travnjacima, na Boxing Day, odnosno na Štefanje igra se i na onim talijanskim. Doduše, ne prvoligaškim, već se danas loptaju tek drugoligaši. Ali, program njihova 18. kola počeo je vrlo zanimljivo, utakmicom između Cosenze i Empolija u popularnom "terminu za ručak".

Bio je to dvoboj momčadi koje se bore za izbjegavanje ispadanja u Serie C. Od dvadeset talijanskih drugoligaša, tri posljednjeplasirana ispadaju izravno, a dva kluba iznad idu u doigravanje. Dakle, na 16. mjestu počinje zona ispadanja, a pobjednici ove utakmice, ekipa Cosenze nalaze se upravo na toj poziciji, trenutno su prvi ispod crte.

Empoli ima tek dva boda više i na 13. je mjestu, ali je ovaj susret izgubio na gostovanju s 1:0. Pritom, suci su im poništili čist pogodak.

Ne radi se o eventualnom zaleđu ili nečem sličnom, već o tome da niti jedan od sudaca nije vidio da je lopta u ovoj situaciji prešla gol-liniju. Evo što nisu mogli vidjeti...

Igrala se 83. minuta, a rezultat je već bio 1:0 za Cosenzu (i to od 12. minute, op.a.) kad je jedan udarac Samuelea Riccija iz daljine od grede završio u golu. I to za puno, gotovo jedan metar lopta je bila u mreži. Međutim, suci nisu pokazali na centar.

Linker
20. travanj 2024 15:15