Goran Sebelic / CROPIX
IZNIMNO TALENTIRANA GENERACIJA

JEDAN OD NAJTALENTIRANIJIH HRVATSKIH IGRAČA JOŠ JEDNOM POKAZAO KVALITETU I NAZNAČIO VELIKE DOSEGE 'Dalićeva pozivnica bila bi šlag na torti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2018. 14:01

Fino je Grku gurnuo kroz noge pa pogodio suprotni kut te “raspametio” Drosinu... Josip Brekalo sjajnim potezom stavio je točku na “i” hrvatske pobjede na Grčkom koja nas je praktički odvela na Euro. Jedan od najtalentiranijih igrača koje Hrvatska ima po tko zna koji put pokazao je svoju kvalitetu i naznačio daljnje velike dosege u karijeri.

- Vjerujem da ćemo pobijediti San Marino i plasirati se na Europsko prvenstvo. Veliki je to uspjeh, možda čak nismo ni svjesni toga što smo napravili. Na Euru nastupa samo 12 reprezentacija, a mi ćemo biti tamo. A radi se o svim najboljim reprezentacijama u Europi, pogledajte samo njihove rostere. Kompletni ciklus smo se trudili, svi smo dali sve od sebe u svakoj utakmici, zasluženo smo prvi u skupini. Ipak, moram naglasiti da je Grčka stvarno bila jako dobar suparnik. Sretni smo i zadovoljni, sada samo taj Euro idemo potvrditi u San Marino - priča nam Brekalo.

Kažemo mu da mnogi stručnjaci smatraju kako je ova generacija mladih hrvatskih nogometaša vjerojatno najtalentiranija od svih koje smo imali.

Kompleksna priča

- Slažem se da smo talentirani. Imamo kvalitetu, posjedujemo veliko igračko znanje. Sad ostaje samo tko će se individualno nametnuti u svom klubu, tko će dobiti pravu priliku, tko će proigrati, a tko neće. O tome, naravno, ovisi hoće li participirati u A selekciji Hrvatske. Svi smo na dobrom putu. Imamo i nekih igrača koji se u mladoj vrsti pronalaze, jako mi je drago zbog Alena Halilovića koji je protiv Grčke odigrao stvarno dobro. On je jedan od primjera kako se igra za ovu mladu vrstu, koja je također velika pozornica. Ipak, za napredak u karijeri, stvari se jednostavno moraju posložiti i u klubu. Cijela ta priča zna biti kompleksna, ali apsolutno vjerujem u sve nas, vjerujem da će svatko od nas izboriti svoje mjesto u klubovima, da ćemo igrati sve bolje te da ćemo jednog dana svi skupa igrati za A reprezentaciju!

Svako okupljanje bitno

Kad se pogleda, onda osim Alena Halilovića zapravo svi igrate u svojim klubovima. To je velika prednost ove generacije.

- Da, u ovom trenutku to jest činjenica. Bilo je trenutaka kad nije bilo tako, kad recimo ja nisam igrao, kad nisu igrali Vlašić, Sosa... Mladi smo, nekad igraš, nekad ne, ovisi od idejama trenera. Važno se nametnuti, dalje raditi, pa će stići i poziv u A vrstu.

Očekujete li da ćete uskoro dobiti poziv izbornika Dalića? Možda već za utakmice Lige nacija protiv Španjolske i Engleske?

- Naravno da bih bio presretan kad bi taj poziv stigao. Na izborniku je donošenje odluke, vidi li me kao spremnog za roster najbolje hrvatske selekcije. Veselim se svakom okupljanju bilo koje reprezentacije i uvijek sam za svaku dao svoj maksimum. Igrač sam koji je za mlade reprezentacije ima najviše nastupa otkako je Hrvatske. Svaka reprezentacija, svako okupljanje za mene je bilo bitno, od one prve selekcije u kojoj sam krenuo. Odazvao sam se na svaki poziv. Ne postoji čak niti neki turnir na kojem nisam igrao za neku od reprezentacija. Za mene je poziv u reprezentaciju nešto posebno, nešto uzvišeno. Nakon svih tih godina u mladim reprezentacijama, poziv u A vrstu bio bi mi šlag na tortu - zaključio je Josip Brekalo.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 04:14