Ivo Ravlic / CROPIX
BILO JE TO RUTINSKI

JOŠ JEDAN HRVATSKI KLUB U LIGI PRVAKA! OVAKAV NIZ POBJEDA SE DUGO NE PAMTI: Stavljena je točka na i velikog dalmatinskog nogometnog tjedna

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 12. listopad 2019. 00:07

Novo Vrijeme se plasiralo u Elitnu rundu Lige prvaka u futsalu nakon osvojenoga turnira u svojoj Makarskoj gdje su ostvarili sve tri pobjede. Nakon što su dobili Leo u ključnoj utakmici u srijedu, sada su s 4:2 rutinski svladali Shkupi koji je imao samo teoretske šanse za prolazak dalje.

Popeo se niz Makarana na 24 uzastopne pobjede u svim natjecanjima, jer pred svojom publikom su zaista teško pobjedivi. Ovo je novi uspjeh Makarana, plasman u među 16 najboljih u Europi drugu godinu za redom i sada s nestrpljenjem čekaju ždrijeb u Nyonu kako bi vidjeli gdje će ih ove sezone put odvesti.

Počelo je volejem Musinova nakon Bajrušovićeva ubačaja koji je malo potom imao šansu. Makaranima je za prolaz bio dovoljan i remi, a Makedoncima je trebala pobjeda od osam razlike, no krenulo je Novo Vrijeme su po novi trijumf na svom terenu. Vratar Bašković se brzo preselio na klupu ušao je Herceg, jer je imao ozljedu prstiju zarađenu protiv Lea, pa se s njime nije htjelo riskirati, kao ni s Kazazićem. Pokušavali su potom još jednom Lucas Musinov, pa onda opet Lucas, Pulinho, Fideršek

Odolijevali su gosti do sedme minute i kornera koji je izvevo Bajrušović, a Musinov na drugoj vratnici pronašao Osredkara za vodstvo od 1:0. Ohrabrili su se Makedonci nakon toga, njihov vratar Berisha ušao je duboko u protivničku polovicu i sjajno pucao, no obranio je herceg, kao malo kasnije udaraca Gligorova. Blizu povećanja vodstva Makarani su bili kada je sa 12 metara pucao Musinov, ali malo pokraj vrata.

Makarska, 111019.
Dvorana GSC.
UEFA futsal liga prvaka, 
skupina 6. glavne runde, 3. kolo,
Novo Vrijeme Apfel (bijeli) - Shkupi (plavi).
Na fotografiji : Slavlje navijaca.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Na drugoj strani su gosti zaprijetili preko Seferija, a onda je za domaće dva pokušaja imao Bajrušović, pa je onda nakon atraktivnog poteza probao i Lucas u dva navrata. Vratar Shkupija Berisha malo potom se istaknuo obranom Musinovu. Makarani su tražili drugi pogodak koji bi im donio veći mir i on se dogodio u 16. minuti kada je vratar Berisha na centru izgubio loptu, a Pulinho dodao do Babića koji rutinirano pogađa iz središnjega kruga za 2:0. Ipak, Makdonci su preko Gligorova uspjeli smanjiti rezultat u 18. minuti, nakon neispravno izvedenog auta, no nakon toga su Makarani imali još pet opasnih pokušaja za povećanje vodstva, posebno onaj Lucasa koji je obranio Berisha te Musinova koji je prošao malo pokraj vrata.

Nastavak je počeo dosta tvrdo, gosti su se branili, Makarani kružili. Odličan pokušaj imao je u 24. minuti Pulinho, ali je Berisha izvadio loptu ispod grede. Malo poslije toga probao je Fideršek sa deset metara. Pokušavali su Makarani još nekoliko puta, a onda je sa deset metara pogodio raspoloženi Musinov za 3:1. Ostalo je nakon toga još 12 minuta za odigrati, ubrzo je i Bajrušović probao iz velike daljine. Za 4:1 je u 32. minuti pogodio Babić iz velike daljine, postigao svoj drugo gol na utakmici, nakon čega je priči bio kraj i fešta u Makarskoj je mogla početi, dvoranom se orilo „Novo Vrijeme, Novo Vrijeme“, puštena je pjesma "Večeras je naša fešta", a igrači su nakon susreta svoju radost podijelili s vjernom publikom.

Inače, u prvoj utakmici posljednjega dana Leo je nakon preokreta dobio Omoniju 6:5.

Linker
11. svibanj 2024 05:19