Catherine Ivill Getty Images
SVE ZA PREMIJERLIGAŠKU TITULU

JÜRGEN KLOPP OVIM ĆE UZDRMATI TEMELJE NAJSTARIJEG NATJECANJA NA SVIJETU! 'Ne zanima me, na ponovljenu utakmicu idemo s juniorima, ja je neću voditi..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2020. 18:34

Da je Liverpool ove sezone konačno kadar osvojiti englesko nogometno prvenstvo, to se već odavno zna. Na koncu, plus 16 na premijerligaškoj ljestvici dovoljno govori i o namjerama Redsa da po prvi puta osvoje titulu koja im nedostaje. Na tom putu napravit će, predvođeni trenerom Jurgenom Kloppom sve što treba. To uključuje i ispadanje iz svih supsidijarnih natjecanja, kao što su Carabao kup i FA kup. Kraljevstvo za Premier ligu!

Liverpool je u prosincu odigrao "brdo" utakmica, a poklopili su se termini jedne utakmice spomenutog Carabao kupa, one četvrtfinalne protiv Aston Ville i Svjetskog klupskog prvenstva koje se tada održavalo u Dohi. Plan kluba s Anfielda bio je jasan. U Dohu su išli najjači i uzeli svjetsku titulu, dok je Liga kup odigrala U-23 postava koju je s klupe protiv Ville vodio i njihov trener Neil Critchley.

Tako će biti u još jednom slučaju, budući da se premijerligaški klubovi nakon kola koje će se održati za vikend imaju pravo konačno malo - odmoriti. Redsi će prvog dana veljače kući dočekati Southampton, a sljedeća im je obveza tek 15. veljače kod Norwicha. Ali, ima jedan mali problem...

LONDON, ENGLAND - JANUARY 11: Jurgen Klopp, Manager of Liverpool embraces Roberto Firmino of Liverpool following the Premier League match between Tottenham Hotspur and Liverpool FC at Tottenham Hotspur Stadium on January 11, 2020 in London, United Kingdom. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)
Justin Setterfield Getty Images

A taj je da će Kloppova momčad morati igrati na Anfieldu s trećeligašem Shrewsbury Townom, ponovljenu utakmicu 4. kola FA kupa nakon što je prva na New Meadow stadionu završila 2:2. Njemački strateg bio je jasan po pitanju toga dvoboja koji se igra 4. veljače:

- Neću voditi tu utakmicu. Mogao bih, nisam zauzet, ali neću. Poslat ćemo na teren opet naše mlade momke. To je poruka koju šaljemo FA-ju i svima iz engleskog nogometa. Potreban nam jer odmor, Premier liga je ove godine uvela "winter break" i mi ga želimo iskoristiti - rekao je Klopp.

Iz Engleskog nogometnog saveza reagirali su riječima da su svi sudionici FA kupa znali da će se ponovoljene utakmice 4. kola igrati u tjednu kada su premijerligaši na kratkom odmoru.

- Istina, znali smo to, ali to ne umanjuje nužnost promjena u našem nogometu. Da smo odlučili postupiti kao i drugi, ništa se ne bi promijenilo i imali bismo isti problem sljedeće godine. Ponavljam, želja nam je protiv Shrewsburyja igrati s juniorima pa će ih voditi njihov trener Critchley - rekao je Klopp.

Ne uzbuđuje previše Liverpoolove igrače ni podatak da će pobjednik njihovog ogleda sa Shrewsburyjem u petom kolu igrati protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Linker
19. travanj 2024 09:31