SERIE A

Juventus opet očitao lekciju rimskom Laziju, slavlje Napolija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. rujan 2013. 01:33

Nogometaši Juventusa idealno prate snažan ritam Napolija na startu nove sezone Serije A. U 2. kolu je prvak Juventus, pred svojim navijačima, slomio Lazio i pobijedio 4-1.

Nova je to očitana lekcija Conteove momčadi Rimljanima, budući je, podsjetimo, Juve u Rimu, u domaćem Superkupu, svladao već ovog suparnika 4-0. Ovaj put je Lazio zabio pogodak (Nijemac Miroslav Klose), ali je takvo što vjerojatno mala utjeha gostima.

Načeo je Lazio, ali se možda može reći i dokrajčio, odlični čileanski veznjak Arturo Vidal. Naime, u 14. i 27. minuti Vidal je dva puta varao suparničku obranu Marchettija, pa je Lazio već nakon manje od pola sata igre imao dva pogotka minusa.

Istina, već u 28. minuti je smanjio Miroslav Klose, no daleko bolja i konkretnija igra Juventusa je morala, prije ili kasnije, doći na naplatu. Crnogorac Mirko Vučinić je u 49. povećao na 3-1, a sve je zapečatio Carlos Tevez golom u 78. za 4-1.

Treba reći da je u sve tri službene utakmice nove sezone Tevez, pojačanje ovog ljeta iz Manchester Cityja, postigao gol za Juventus. Bio je strijelac u Superkupu protiv Lazija, pa jedinog pogotka kod Sampdorije u prvom kolu, te danas opet protiv Rimljana.

Isto tako, Lazio je utakmicu završio s deset igrača zbog isključenja Brazilca Hernanesa u 63. minuti.

Najljepši od četiri pogotka Juventusa je bio onaj prvi, s posebnim naglaskom na sjajnu asistenciju Francuza Paula Pogbe. No, jednako se odlično ubacio Vidal u prazni prostor, kao što je i istančano smirio loptu i spustio je u mrežu.

Nogometaši Napolija upisali su novu uvjerljivu pobjedu na početku nove sezone talijanske Serije A. Na gostovanju u Veroni, u sklopu 2. kola, Napoli je pobijedio Chievo s 4-2.

Podsjetimo da je Benitezova momčad na startu sezone doma svladala Bolognu 3-0, čime je, vrlo brzo, pokazala svu svoju snagu, ali i iznimne napadačke mogućnosti.

U prvom kolu je dva pogotka postigao Slovak Marek Hamšik, a sve je ponovio i ovog vikenda - zabio je opet dva gola. Cijeli vezni red i napad Napolija funkcionirao je sjajno. Primjerice, Gonzalo Higuain je postigao pogodak i jednom asistirao, Jose Callejon je, kao i protiv Bologne, jednom bio strijelac, dok se ne smije nespomenuti kako je Lorenzo Insigne sudjelovao kod tri od četiri pogotka, s tim da je imao dvije direktne asistencije.

Domaći adut Alberto Paloschi je držao dok je mogao, postigao je u prvom dijelu oba pogotka za Chievo čime je domaćin hvatao priključak (1-1 i 2-2). No, u nastavku je Napoli dodatno ubrzao ritam i posve zasluženo slavio.

Hrvatski nogometaš Manuel Pamić je cijelu utakmicu proveo na klupi Chieva, dok u gostujućem sastavu nije bilo Josipa Radoševića.

Treba reći da je prilikom posljednja tri gostovanja kod Chieva Napoli ostajao i bez pobjede, ali i bez pogotka. Sve je nadoknadio ove subote.

U večernjem terminu subote meč 2. kola igraju prvak Juventus i Lazio.

Serie A, 2. kolo:

Juventus - Lazio 4-1 (Vidal 14, 27, Vučinić 49, Tevez 78 / Klose 28)

Chievo - Napoli 2-4 (Paloschi 24, 40 / Hamšik 13, 64, Callejon 28, Higuain 70)

Redoslijed: 1. Napoli 6, 2. Juventus 6, 3. Inter 3 (-1), 4. Roma 3 (-1), 5. Torino 3 (-1)...

Linker
24. travanj 2024 15:08