11 Jul 1998: Croatia celebrate after winning the World Cup third place play-off match against Holland at the Parc des Princes in Paris. The match ended 2-1. \ Mandatory Credit: Ross Kinnaird /Allsport
Getty Images

KLASA!

KAKAV NAKLON LEGENDARNOM VATRENOM Bivši suigrač ga se sjetio nakon dugih 17 godina: 'On je bio genije, izgledao je kao da je došao s druge planete'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 06.12.2018. u 13:51

 • Robert Prosinečki danas ima ulogu izbornika reprezentacije BiH, ali nije nikakva tajna da je legendarnog nogometaša proslavila bogata karijera tijekom koje je igrao za pregršt elitnih klubova.

  Pored Dinama i Crvene zvezde, 'Žuti' je oduševljavao navijače Real Madrida, Barcelone, Seville te mnogih drugih među kojima ćemo za potrebe ovoga članka izvoditi Portsmouth.

  Prosinečki je u engleski klub stigao 2001. godine iz Standard Liegea te je odigrao samo jednu sezonu, ali je i tijekom nje ostavio velik utisak na navijače i igrače koji su s njim dijelili svlačionicu.

  Tome najbolje svjedoči izjava Kevina Harpera, njegovog bivšeg suigrača, a danas menadžera Albion Roversa.

  "Kroz karijeru sam igrao s nekoliko ozbiljnih nogometaša, mislim na vrhunske klase poput Teddyja Sheringhama, Paula Mersona i Roberta Prosinečkog. Ali, Prosinečki je bio genije, na drugom nivou. Imao je 32 godine kada sam igrao s njim, nije to bilo najbolje njegovo vrijeme, međutim izgledao je tako kao da je došao s druge planete", izjavio je Harper za Herald Scotland.

  Iz drugih medija