screenshot
SCENE ZA FILMSKA PLATNA

KAKO JE BOSANSKI 'TENK' SPASIO ŽIVOT SUIGRAČU Özil je nakon svega prestravljen uletio u poznati restoran kako bi spasio živu glavu

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 26. srpanj 2019. 18:50

Nevjerojatna snimka proširila se internetom u četvrtak predvečer. Nogometaši Arsenala Sead Kolašinac i Mesut Özil napadnuti su od strane dvojice maskiranih razbojnika naoružanih noževima na motoru oko 17 sati u sjevernom Londonu.

Snimka prikazuje dvojac na motoru kako se približava Özilovoj Mercedes G-klasi, dok Kolašinac stoji ispred automobila. Ubrzo je BiH reprezentativac napadnut od strane jednog razbojnika, a nakon što je njegov napad spriječio, sa stražnje strane automobila pojavio se drugi napadač kojega je Kolašinac prestrašio ispruživši nogu u znak napada.

Arsenalov dvojac s mjesta napada je uspio pobjeći Özilovim automobilom, ali napadači su ih nastavili pratiti do turskog restorana Likya gdje su spomenuti nogometaši česti gosti. Özil je naglim kočenjem i vraćanjem unazad prema restoranu uspio pobjeći razbojnicima koji su na motoru produžili dalje. Prema riječima očevidaca igrači su prestravljeni ušli u restoran, a kasnije su ispred njega razgovarali s policijom koja je obavljala očevid.

- U kontaktu smo s obojicom igrača i oni su neozlijeđeni - kazao je kratko glasnogovornik Topnika o zdravstvenom stanju Özila i Kolašinca koji je bivšem njemačkom reprezentativcu vjerojatno spasio živu glavu.

- Prijavljeno je da su dvojica razbojnika pokušala opljačkati vozača automobila. Vozač je zajedno sa suvozačem prošao bez ozljeda i odvezao se u restoran u Golders Greenu gdje su razgovarali s policijom - otkriveno je u kratkom priopćenju snaga sigurnosti.

Nevjerojatan napad dogodio se samo dan nakon što su se igrači Arsenala vratili s američke predsezonske turneje. Umjesto na bezbrižan ručak, Kolašinac i Özil na kraju su otišli u borbu za goli život, a potjera na ulicama sjevernog Londona podsjećala je na snimanje nekog akcijskog spektakla.

- Özilov SUV im je pokušavao pobjeći obilazeći promet uz pokušaj što većeg ubrzanja. Morao je otići u suprotnu traku i sve se odvijalo iznad dopuštene brzine za taj dio grada - priznao je očevidac napada Simon Collins.

Mesut Özil bio je posebno prestravljen napadom te je u restoran turske kuhinje utrčao velikom brzinom kako bi spasio živu glavu.

On i Kolašinac poznaju se još iz dana kada su obojica stasala u Bundesligašu Schalkeu. Özil je pet godina stariji od BiH braniča, a zaslužan je što se popularni Tenk, kako Kolašincu tepaju suigrači, odlično snašao u Londonu od kako je stigao u redove Arsenala 2017. godine.

Obojica su se nedavno oženila, Özil za tursku glumicu Amine Gülse s kojom je prisustvovao Kolašinčevu vjenčanju u njemačkom Badenu za dugogodišnju djevojku Bellu.

Njegova se obitelj iz rodnih Domanovića preselila u njemački Karlsruhe, gdje je Sead rođen 1993. godine, zbog bjesnila rata, a sve što ima, Kolašinac često zahvaljuje svojoj drugoj domovini.

- Nije mi bilo lako kao izbjeglici. U mojoj zemlji bio je rat i nije bilo lako otisnuti se u Njemačkoj koja mi je sve omogućila - ističe 26-godišnji igrač Arsenala koji je dan nakon napada na društvenim mrežama objavio fotografiju s Özilom uz opis:

- Mislim da smo dobro.

Područje u kojemu su nogometaši napadnuti poznato je kao jedno od otmjenijih, ali i opasnijih mjesta u Londonu gdje se razbojstva, najčešće krađe ovakvog tipa događaju vrlo često. Očevidac koji nije htio otkriti svoj identitet kazao je kako su ga razbojnici pet puta pokušali opljačkati, a jednom su mu na vrat prislonili nož.

Od poznatih sportaša posljednji je napad u Londonu doživio napadač West Hama Andy Caroll kojemu su napadači na motoru uperili pištolj u automobil dok se vozio na trening 2016. godine. Uspio je ubrzati i pobjeći razbojnicima, a kad je stigao u trening kamp Čekićara ostao je pribran i dao izjavu policiji.

Linker
15. travanj 2024 12:27