Emilio Andreoli Getty Images
BIT ĆE TEŠKO U UZVRATU

KAKO JE ZAUSTAVLJENO HRVATSKO SRCE MOMČADI I ARHITEKT SVIH NJENIH AKCIJA? 'Poslali su nam njega da ga zaustavi, on je to odigrao briljantno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. veljača 2020. 10:47

Ako mislite zaustaviti Inter, njega morate prvog "uštopati". Jer, kad Marcelu Brozoviću stanete na put, velika je vjerojatnost da ni aktualni lider talijanskog prvenstva neće odigrati dobru utakmicu. Baš je to Napoli napravio protekle večeri na San Siru, s kojeg je odnio minimalnu (0:1) ali vrlo slatku pobjedu u okviru prvog polufinalnog susreta talijanskog kupa.

Sada će plavo-crni 5. ožujka morati na vrućem San Paolu hvatati zaostatak u čemu je nužno da na gostovanju zabiju barem jedan pogodak i tako anuliraju rezultatski minus. Neće to biti nimalo jednostavan zadatak, ali Interov je cilj barem jedan trofej ove sezone.

Objasnio je njihov trener Antonio Conte nakon utakmice što je Napoli morao napraviti, što je na koncu i napravio kako bi zaustavio njegovu momčad, poglavito Brozovića, arhitekta veznog reda.

- Poslali su nam Mertensa da zaustavi Brozovića. Čestitam Gennaru Gattusu na vrlo defanzivnoj igri koja je dala rezultata. Ma Mertens je to znalački odradio, svaka mu čast. Sve je zatvorio. Morali smo biti brži, morali smo u nekim situacijama znati reagirati bolje, čestitam Napoliju čija se strategija isplatila - rekao je Conte.

Naravno da je traga ostavio i milanski derbi odigran za vikend....

- Uzela nam je ta utakmica dosta energije, kako fizički tako i psihološki. Iako sam napravio pet izmjena u odnosu na tu utakmicu, Napoli je pokazao koliko je kvalitetna momčad. Na kraju, oni su ove sezone dobili Lazio, Juventus, čak i Liverpool, a svi znamo koliko je to teško. Za ovu bi utakmicu bilo najpravednije da je završila neodlučeno, ali Napoli je odigrao taktički sjajno - rekao je Conte.

Linker
19. travanj 2024 10:33