Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Alaves - Camp Nou, Barcelona, Spain - August 18, 2018 Barcelona's Lionel Messi during the match REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

POVIJEST KLUBA ODLAZI U POVIJEST

KAKVA BI OVO BILA PRIČA! LEO MESSI OD IDUĆE SEZONE U KOCKASTOM DRESU? Glasnogovornik Barcelone bez odgovora na ekskluzivu koju donose Španjolci

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 18.09.2018. u 19:36

 • Španjolski nogometni prvak Barcelona iduće bi godine mogla zaigrati u 'kockastim' dresovima sličnima onima u kojima igra hrvatska reprezentacija, čime bi prvi put u svojoj 120 godina dugoj povijesti ostala bez tradicionalnih plavih i crvenih pruga.

  Dresovi bi u sezoni 2019./2020. umjesto pruga imali crvene i plave kvadratiće, poput crvenih i bijelih kakve je imala Hrvatska ovo ljeto na Svjetskom prvenstvu, izvijestile su u utorak novine Sport sa sjedištem u Barceloni. Američki proizvođač Nike sponzor je i Barceloni i Hrvatskoj.

  Barcelonin glasnogovornik Chemi Teres nije odgovorio na upit do objave ove vijesti. Barcelona od osnutka 1899. godine ima pruge na dresovima a s tim tradicionalnim dizajnom počela je i ovu sezonu.

  Klub iz pokrajine Katalonije, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, vodeća je momčad španjolskog prvenstva s 12 bodova, dva više od Real Madrida. Prošle sezone je osvojila je prvenstvo i kup, a ljetos i španjolski superkup.

  Barcelonin dres jedan je od najprodavanijih na svijetu.

  Iz drugih medija