youtube

VELIKA IMENA

KAKVA MEGAMOMČAD! ONI BI NATJERALI STRAH U KOSTI CIJELOM NOGOMETNOM SVIJETU Pogledajte kako bi danas izgledala reprezentacija Katalonije!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 02.10.2017. u 14:26

 • Na nedjeljom referendumu u Španjolskoj na birališta je izašlo oko 2,26 milijuna ljudi, a čak njih 90 posto glasalo je za nezavisnost Katalonije. Ovaj referendum je izazvao veliku buru kako u političkom tako i u nogometnom smislu, jer, ukoliko se Katalonija odvoji od Španjolske, dosta toga bi se moglo promijeniti i u tamošnjem prvenstvu.

  Katalonija bi u tom slučaju povukla dosta igrača iz reprezentacije Španjolske koju bi uglavnom činili igrači iz Espanyola i Barcelone, dok bi Furija svoju momčad gradila na igračima Real i Atletico Madrida. Kada bi se složila najjača moguća momčad Katalonije, tamo bi se, osim Barcinih nogometaša našli još Cesc Fabregas, Tello, Krkić te drugi vratar Real Madrida Kiko Casilla.

  this11.com/Screenshot

  KATALONSKA REPREZENTACIJA

    

  S druge strane, Španjolci bi odvajanjem izgubili jako puno, ali bi i dalje bili respektabilna ekipa koja bi vjerojatno igrala u završnicama velikih natjecanja.

  Također valja napomenuti kako je Katalonija već odigrala jednu utakmicu, doduše ne službenu kada je 2016. godine snage odmjerila protiv reprezentacije Tunisa (3:0).

  this11.com/Screenshot

  ŠPANJOLSKA REPREZENTACIJA