Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
VRIJEME NEUMOLJIVO TEČE

KAZALJKE NA SATU OTKUCAVAJU, VREMENA VIŠE NEMA, A SUDBINA ISTRE JE I DALJE NEIZVJESNA 'Da neki ne šire laži, možda bi posao već odavno bio i gotov'

ISTRA 1961 Operativni direktor Darko Podnar i dalje optimist što se tiče kupnje kluba, ali i ogorčen zbog raznih priča oko Alda Drosine
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 14. siječanj 2018. 16:17

Vrijeme neumoljivo teče. Kazaljke na satu otkucavaju brže nego ikad prije, barem kad je Istra 1961 u pitanju. Njezina sudbina i dalje je neizvjesna, a vremena stvarno više nema. Ostali prvoligaši započeli su s pripremama, a Puljani su i dalje na rubu ponora, kadar se nastavio osipati.

Jedina dobra vijest je da su Rusi i dalje zainteresirani za kupnju kluba, barem nam je tako jučer otkrio jedini Istrin operativac Darko Podnar. Prvo je demantirao informaciju da je Spartak iz Moskve blizu kupnje pulskog prvoligaša.

- To su gluposti, ovo što se piše po novinama devedeset posto je laž, koje nam samo stvaraju probleme jer onda konkretni interesenti smatraju da sjedimo na više stolica. Smatram da nikome nije u interesu da se povuku oni koji su spremni preuzeti Istru.

Pametniji u utorak

Dobro, pa kakva je onda situacija, prema nekim neslužbenim informacijama sve ste detalje s ljudima koji su nedavno došli na pregovore dogovorili. Ima li istine u tome?

Pula, 280416.
Konferencija za novinare na kojoj se obratio izvrsni direktor NK Istre 1961 gospodin Michael Remo Glover. Na fotografiji: Danijel Sponza glasnogovornik, Michael Remo Glove, i Darko Podnar suradnik u klubu.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

- Ima istine, ide se prema tome da će klub biti kupljen. Da neki ne šire laži, možda bi posao već bio i gotov. Sljedeći sastanak trebao bi biti sljedeći tjedan, nije još dogovoren točan dan, ali vjerujem da ćemo se sastati u ponedjeljak ili utorak. Uglavnom, sada smo u fazi čekanja, svi detalji su dogovoreni, cijena i sve ostalo, a sada treba pričekati hoće li se potencijalni kupac zbilja odlučiti na potez koji svi priželjkujemo. Kažem, pametniji ćemo biti u utorak.

U slučaju da odustane od kupnje, postoji li alternativa?

- Alternativa postoji, ali vrijeme nije na našoj strani i to je veliki problem. Svi se nadamo da će se ovo zgotoviti na najbolji mogući način - završio je Podnar.

Optimističan zvuk

Dakle, čeka se sljedeći tjedan koji bi ovaj put zbilja mogao biti presudan. Hoće li se napokon na Drosini vidjeti bijeli dim, hoće li pulski prvoligaš biti spašen, još uvijek je teško kazati jer puno puta su se Istrani opekli s interesentima, ali Podnar je jučer zbilja zvučao optimistično. Valjda je to dobar znak. Ako scenarij bude drukčiji, onaj neželjeni, onda će se posljedično situaciji morati posegnuti za nekim alternativama jer sasvim je jasno da nikome nije u interesu da se Istra 1961 ugasi što bi značio kraj profesionalnog sporta u Puli. Toga su, vjerujemo, svi svjesni, ali prvo treba pričekati taj “dan D”.

Linker
19. travanj 2024 04:34