Ibrahem Alomari REUTERS
SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

KLUB SA STADIONA BEZ TRIBINA KRAJ OCEANA UMALO PRIREDIO SENZACIJU Momčad slavnog nogometaša nakon produžetka prošla prvaka Nove Kaledonije

Piše: HinaObjavljeno: 12. prosinac 2019. 00:41

Nogometaši katarskog Al Sadda pobijedili su u pretkolu Svjetskog klupskog prvenstva u Dohi prvaka Oceanije Hienghene iz Nove Kaledonije tek nakon produžetka 3-1 (1-1).

Katarcima su prolaz u 2. kolo donijeli golovi Bounedjaha (26), Abdelkarim Hassana (100) i Pedra Miguel Correije (114), dok je za Hienghene zabio Roine (46).

Kaledonci su po prvi puta na FIFA klupskom prvenstvu, a dolaze iz malog mjesta pet sati vožnje udaljenom od glavnog grada Noumee, sa stadionom bez tribina tik uz ocean. Protiv Katarana su pružili odličan otpor, ali su pali u produžetku kada je u 100. minuti njihov vratar potpuno bespotrebno rukom uhvatio dodavanje svog braniča. Iz indirektnog udarca Al Sadd je zabio za 2-1, a Coreija je u 114. minuti razbio sve snove Kaledonaca.

Al Sadd, kojeg trenira španjolska legenda Xavi, na turnir je ušao kao prvak zemlje domaćina, a u 2. kolu 14. prosinca ide na meksički Monterey. Istog dana se sastaju prvak Azije Al Hilal i afrički prvak Esperance. Južnoamerički prvak Flamengo i europski Liverpool uključuju se tek u polufinalu.

Linker
25. travanj 2024 09:38