NAPADI SA SVIH STRANA

KLUPKO SE SVE VIŠE ODMOTAVA - NI NAJVEĆE ZVIJEZDE VIŠE NE ŽELE ŠUTJETI O KAOSU LEGENDARNOG ŠEFA 'Bolje i jače treninge ima moj sin u školi!'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. listopad 2017. 19:43

Nastavljaju se teška vremena za Bayern, koji promjenom trenera nije uspio provesti očekivanu šok-terapiju. Donedavni pomoćnik u stručnom stožeru Bavaraca Willy Sagnol postavio je u Berlinu u momčad ‘senatore’ zbog čijeg je nezadovoljstva izletio Carlo Ancelotti, no nakon vodstva od 2:0 Hertha se vratila i izborila remi.

- Ne dajemo ono što se od nas očekuje, naravno da smo jako razočarani. Mi igrači moramo vrlo kritički pogledati i prema sebi samima - rekao je Thomas Müller nakon Herthe.

Ne samo da su aktualni njemački prvaci ostali bez dva važna boda, te da sad za vodećom Borussijom Dortmund zaostaju pet bodova, nego su izgubili i krilnog napadača Francka Riberyja koji je na Olimpijskom stadionu ozlijedio koljeno i to sam, bez ikakvog duela.

Football Soccer - Bayern Munich v VFL Wolfsburg - German Cup (DFB Pokal) - Allianz Arena Munich, Germany - 7/2/17 - Bayern Munich coach Carlo Ancelotti before his team's match against VFL Wolfsburg.             REUTERS/Michaela Rehle      DFB RULES PROHIBIT USE IN MMS SERVICES VIA HANDHELD DEVICES UNTIL TWO HOURS AFTER A MATCH AND ANY USAGE ON INTERNET OR ONLINE MEDIA SIMULATING VIDEO FOOTAGE DURING THE MATCH.
REUTERS/Michaela Rehle / REUTERS

Tri mjeseca stanke

Prve vijesti nisu ohrabrujuće, sportski direktor Hasan Salihamidžić to je i potvrdio:

- Franck osjeća jaku bol. Nadamo se da nije ništa loše, ali ne izgleda dobro. Liječnik ga nije odmah mogao pregledati jer je bol prevelika - rekao je Salihamidžić.

Prema neslužbenim informacijama, u pitanju su ligamenti koljena, nagađa se da bi stanka mogla potrajati najmanje tri mjeseca, ako ne i više. S obzirom na to da će Ribery u travnju sljedeće godine navršiti 35 godina, u Bayernu strahuju da bi najnovija ozljeda mogla predstavljati i kraj njegove igračke karijere. Ugovorno je s Bavarcima vezan do kraja sezone...

A još se nije slegla prašina oko odlaska Ancelottija, uvaženog stručnjaka koji je osvojio čak tri Lige prvaka s Milanom i Realom, a s Bayernom je prošle sezone uzeo prvo mjesto u Bundesligi. Talijan se našao na meti nizozemskog krilnog napadača Arjena Robbena, jednog od nezadovoljnika zbog kojih je morao napustiti München.

Robben neposredno nakon debakla u Parizu nije želio previše komentirati 58-godišnjeg Talijana, ali je između redaka zapravo puno toga poručio odbijanjem odgovora na pitanje da li momčad i dalje stoji iza svog trenera. Sad je otišao puno dalje i otkrio prave razmjere svog neslaganja s bivšim mu šefom.

- Bolje treninge ima moj sin u nogometnoj školi, nego što smo ih mi imali pod Ancelottijem - rekao je između ostalog Robben.

U njemačkim medijima pojavile su se i tvrdnje da su se već prošle sezone Xabi Alonso i Philipp Lahm, danas umirovljeni igrači, klupskom vodstvu žalili na Ancelottijeve metode treninga, ali reakcije nije bilo sve dok Bayern nije doživio težak poraz protiv PSG-a.

I dok mu traže nasljednika, jer Sagnol je tek privremeno rješenje, Ancelotti ne miruje. Ne, nije još preuzeo Milan kako se najavljivalo nakon Montellina kiksa protiv Rome, već je jučerašnji dan proveo trenirajući židovsku, kršćansku i muslimansku djecu u humanitarno-sportskom projektu u starom dijelu Jeruzalema. Najavio je da će se odmarati do kraja sezone, no ako dođe ponuda koja se ne može odbiti, tada nije nemoguć ni Ancelottijev povratak u Milan, s kojim je kao igrač i trener ostvario najveće uspjehe.

Linker
16. travanj 2024 20:01