Profimedia
'SVAKA NADA JE IZGUBLJENA'

KOBNI LET SE NIJE SE SMIO NI DOGODITI!? Iznenađeni zrakoplovni stručnjak tvrdi da zna uzrok velike tragedije: 'Uvjeren sam da se upravo to dogodilo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2019. 15:44

Nestali avion u kojem se nalazio nogometaš Emiliano Sala uopće nije smio poletjeti iz Nantesa? Tvrdnja je to zrakoplovnog stručnjaka Jorgea Polanca koji je za argentinski TyC Sports napravio analizu slučaja.

"Piper Malibu je odličan mali avion koji može nositi sedam osoba. Međutim, iznenađen sam što su se odlučili putovati po noći. Pogotovo kada se pogleda kakvo je vrijeme trenutno u Europi. To je isto kao da su ovim avionom odlučili letjeti po zimi na Antarktiku. Vrlo se lako moglo dogoditi da se zalede motori i samim time prestanu raditi. Uvjeren sam da se upravo to dogodilo. Po ovakvom vremenu avion nije smio poletjeti", izjavio je Polanco.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

‪La ultima ciao @FCNantes

Objavu dijeli Emiliano Sala (@emilianosala9)

Da nešto nije u redu s avionom moglo se naslutiti i iz posljednjeg javljanja argentinskog nogometaša koji je preko poruke svojim prijateljima i obitelji istaknuo da se nalazi u avionu 'koji izgleda kao da će se raspasti'.

"Ako vam ne pošaljem nove poruke kroz sat i pol ne znam hoće li trebati poslati nekoga da me traži. Sada me već strah...", nadodao je u istom javljanju Emiliano Sala.

Glavni odgovorni u potrazi, John Fitzgerald, ponovno se obratio medijima s prognozama koje su sve samo ne optimistične.

"Nažalost, smatram da je svaka nada izgubljena. U ovo doba godine i po ovim vremenskim uvjetima nitko ne može ostati živ u vodi. Čak ni najspremniji, kao što su profesionalni nogometaši, mogli bi izdržati samo nekoliko sati u vodi", izjavio je Fitzgerald.

Potraga za nestalima još uvijek traje. Podsjetimo avion u kojem su se nalazili Sala i pilot nestao je u ponedjeljak navečer s radara prilikom leta iz Nantesa u Cardiff. Posljednji kontakt s kontrolom leta pilot je uspostavio kada je na oko 1524 metra nadmorske visine tražio dopuštenje da se spusti na 700 metara, nakon toga od njega nisu čuli ni glasa. Piper Malibu PA-46 nestao je sjeverno od otoka Alderney u britanskim međunarodnim vodama, a riječ je o modelu koji nije ovlašten za javni prijevoz putnika pa je zbog toga ovaj let bio upisan kao privatni.

Linker
25. travanj 2024 06:10