REUTERS/Marcello Pozzetti
U CHELSEA STIŽU MILIJUNI

KONAČNI KRAJ KOKAINSKE AFERE KOJA JE PRIJE 14 GODINA POTRESLA NOGOMETNI SVIJET Potvrđena teška novčana kazna za nekoć veliku zvijezdu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2018. 19:39

Bivši igrač Chelseaja i rumunjske reprezentacije Adrian Mutu trenutno se suočava s velikom pravnom bitkom u vezi optužbi za konzumiranje kokaina. Naime, uprava Chelseja odlučila je naplatiti svotu koju su platili za Mutua kada je 2003. godine prešao iz Parme u londonski klub.

CAS (Međunarodni sportski sud) sa sjedištem u Laussanei potvrdio je odluku FIFA-e da Rumunj mora platiti naknadu od 17 milijuna eura Chelseaju nakon što je utvrđeno da je prekršio ugovor kada je ustanovljeno da je bio pozitivan na kokain (2004.).

Mutu je bio samo godinu dana u londonskom klubu kada je uprava Bluesa odlučila raskinuti suradnju tvrdeći da je Rumunj prekršio ugovor "bez osnovanog razloga".

Adrian Mutu je povukao i očajnički potez te se žalio Europskom sudu za ljudska prava (ECHR), no i oni su ostali gluhi na njegove molbe.

Bivši rumunjski reprezentativac je nakon londonske avanture nastavio igrati za Juventus, Fiorentinu i Pune City, a umirovio se 2016. godine.

Linker
24. travanj 2024 16:33