REUTERS/Wolfgang Rattay
PREPUSTILI SE EMOCIJAMA

KOVAČ NAJAVIO VELIKU PROSLAVU, ČELNIK BAYERNA POTVRDIO NJEGOVU BUDUĆNOST, A JEDAN OD JUNAKA PORUČIO 'Niko mi je dao samopouzdanje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2019. 10:42

Berlinskim se Olimpijskim stadionom orilo: 'Kovač, Niiiiiiiikooooo Kovaaaaač!' nakon pobjede (3:0) u finalu Njemačkoga kupa nad RB Leipzigom. Navijači Bayerna ovacijama su odali priznanje hrvatskom stručnjaku koji je ovim trijumfom postao prvi trener koji je obranio naslov u Kupu s dva različita kluba.

Naime, prošle mu je sezone to uspjelo s Eintrachtom iz Frankfurta, a sada je naslov potvrdio i s bavarskim gigantom.

Inače smireni i odmjereni hrvatski trener, ovoga se puta prepustio emocijama te se priključio 'tifosima' u navijačkome dijelu odakle je megafonom pozdravljao najžešće fanove:

"Ne mogu vam dovoljno zahvaliti! Za podršku u zadnjim utakmicama, pa i tijekom cijele sezone - hvala vam!", euforično je dobacivao Kovač.

Za medije je bio smireniji te je strpljivo odgovarao na pitanja, pogotovo ona o svojoj budućnosti:

"Očekivali smo ovakav susret. Ovo je najneugodniji protivnik kojega smo mogli dobiti. Tek nakon 30 minuta uspjeli smo doći do zraka. Manuel Neuer održao nas je dvaput na životu. Bili smo mali favoriti, priznajem. Ali moram čestitati i igračima Leipziga.", poručio je Niko i nastavio:

"Jake su emocije prisutne. Želio bih čestitati svojim igračima. Ono što su izveli prošloga tjedna (osvajanje prvenstva, op. a.) i ovo što su izveli u finalu... sve me to čini iznimno sretnim. A što će biti u budućnosti... sada se prvo moram smiriti. Nije to lako u ovakvome poslu. Osvajanje titula iznimno je važno i ja sam se pobrinuo za sebe. No, prvo što ću sada napraviti je proslava ovoga svega, možete biti sigurni u to. Dolaze mi prijatelji i poznanici, proslavit ćemo kako treba!", zaključio je Kovač.

Dvostruki strijelac utakmice Robert Lewandowski bio je izvan sebe od sreće:

"Svaki put kada poentiram, prvo pomislim na suprugu i kćer. Imali smo utakmicu pod kontrolom. Postigli smo više pogodaka i zasluženo osvojili naslov. Što se Nike Kovača tiče... za sve nas postojao je samo jedan cilj: osvojiti Kup. Dali smo sve od sebe. Na kraju, kad se osvrnemo, možemo reći da smo imali uspješnu sezonu.", komplimentirao je sjajni Poljak.

Manuel Neuer također je imao riječi hvale za hrvatskog stratega na klupi Bayerna:

"Bio sam iznimno motiviran. Već sam na treninzima osjetio da sam spreman. Ma nisam ni mogao zamisliti bolji scenarij od ovoga. A Niko mi je dao samopouzdanje i vjerovao je u mene.", presretan je bio prvi vratar Bayerna.

Za kraj se oglasio i čelnik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge u vezi Nike Kovača:

"Nikad nismo rekli da preispitujemo njegovu ulogu. On je centralna ličnost u klubu. To uopće nije upitno. Niti jednom nismo rekli da on neće biti naš trener sve dok ima ugovor, a to je barem do 2021."

Linker
25. travanj 2024 11:24