REUTERS/Albert Gea
BEZ DLAKE NA JEZIKU

KRITIKE KAKVE MESSI JOŠ NIKAD NIJE DOBIO! Pele ga nazvao 'jednodimenzionalnim', odbio usporedbe i nabrojao još trojicu koje vidi ispred Argentinca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2018. 15:43

Legendarni Pele nije štedio Lea Messija jednom kada je čudesni Argentinac postao glavna tema njegovog razgovora s Folha de Sao Paulo portalom.

Danas 78-godišnji Brazilac tu i tamo zaintrigira medije s pokojom jakom izjavom, a posljednja se definitivno neće svidjeti Barceloninom asu. Pele, naime, smatra da usporedbe njega i Messija ne drže vodu te da ovaj uopće nije među najboljima u povijesti.

MANCHESTER, ENGLAND - JUNE 05:  Pele looks on during the Soccer Aid 2016 match in aid of UNICEF at Old Trafford on June 5, 2016 in Manchester, England.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Alex Livesey/Getty Images / Getty Images

"Kako možete usporediti nekoga tko je bio dobar s loptom, šutirao i lijevom i desnom nogom te davao golove glavom s nekim tko se oslanja samo na jednu nogu, jednodimenzionalan je i ne daje golove glavom? Kako to? Kad nekog usporedite s Peleom, to mora biti neko kvalitetan u svim aspektima igre, netko tko puca i lijevom i desnom, a i da daje golove glavom", poručio je Pele, a onda nabrojao još trojicu koji su po njemu bolji igrači od peterostrukog osvajača Zlatne lopte:

"Diego Maradona je bio jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako me pitate je li bio bolji od Messija, reći ću da je. Puno bolji. Isto kao i Franz Beckenbauer i Johann Cruyff. Sve su to odlični igrači."

Linker
18. travanj 2024 05:20