Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
'JAKO DISCIPLINIRAN'

LEGENDA BIVŠE DRŽAVE JE NAJZASLUŽNIJA ZA DINAMOVO NAJVEĆE POJAČANJE?! 'Nisam mogao vjerovati da su ga poslali na posudbu! Stvarno je dobar igrač...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. kolovoz 2017. 13:34

Je li Safet Sušić čovjek koji je najzaslužniji za Fernandesov preporod? Trener Alanyaspora prošlog je proljeća trenirao Čileanaca, vratio ga u Dinamo sasvim drugačijeg.

- Ne znam, ja ne mogu reći da sam s njim imao nekih problema, da sam mu nešto puno morao objašnjavati. Znate i da ne zna baš jezik, pa i nismo nešto previše razgovarali, izvan samog nogometa i igre. Od prvog sam dana vidio o kakvom je igraču riječ, iskreno, mene je stvarno začudilo što ga je Dinamo uopće dao na posudbu - rekao nam je Sušić, koji je do zadnjeg trena želio zadržati Fernandesa.

- Htio sam da ga otkupimo, ali klub nije mogao platiti koliko je Dinamo tražio. Čak i nedavno, kad sam vidio da je teško pronaći adekvatnu zamjenu, ponovno sam kazao ljudima u klubu da pokušaju nešto učiniti, ali tada smo dobili informaciju da Junior više nije na prodaju. Nama će nedostajati, stvarno je dobar igrač.


Junior Fernandes GOAL HD - Basaksehir 2-1...

Ne želi si Sušić pripisivati prevelike zasluge za Fernandesovo buđenje.

- Jedino što sam mu stalno govorio jest da se mora vraćati nakon izgubljene lopte i završene akcije, on je to poslušno izvršavao i bio je jako discipliniran. Kažem, nikad nijedan problem s njim, čak i kad sam ga mijenjao u tijeku utakmice, nije se bunio, podnosio je to najnormalnije. Ma, odličan igrač, ima toliko kvaliteta da ih je teško sve i izdvojiti - rekao je Sušić.

Linker
20. travanj 2024 05:25