REUTERS
PORUKA IZ SAMOIZOLACIJE

LEGENDA EUROPSKOG VELIKANA KORONU JE USPOREDILA S KATASTROFOM: 'Ovakvu sam situaciju prolazio kad je eksplodirao Černobil, hvala herojima našeg doba'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2020. 23:42

Pandemija koronavirusa paralizirala je cijeli svijet, sve što se trenutno događa u sportu nije vezano uz utakmice, rezultate, snimke prekrasnih pogodaka ili neku navijačku priču. Doduše, navijači ovih dana, barem u Hrvatskoj jesu u prvom planu. Treba li seliti bolnice, pomagati potrebitima ili upriličiti bilo kakav humanitarni čin, navijači su tu.

Ipak, nogomet se još neko vrijeme neće igrati. No, to nije spriječilo legendu kijevskog Dinama i AC Milana, Andrija Ševčenka da prokomentira aktualno stanje oko sporta. Njegova usporedba koronavirusa s nekim prijašnjim događajima zaista je slikovita.

- Svi liječnici na svijetu rade sjajan posao. Hvala im svima, oni su heroji našeg vremena. Jako sličnu situaciju prolazio sam kad je eksplodirao Černobil. Bilo je to teško vrijeme. Ne smijemo raditi gluposti i napuštati domove. Ne znamo jesmo li zaraženi ili nismo, možemo biti zaraženi i nositi virus te ga prenositi na druge - kazao je Ševčenko koji se trenutno nalazi u Engleskoj, gdje je u samoizolaciji.

Nekoć je nastupao i za londonski Chelsea, a u britanskoj prijestolnici živi i danas.

- Živim malo izvan Londona, zaključan sam u kući već deset dana. Živimo u teškom vremenima, ali moramo se nadati da će biti bolje. Treba poštovati pravila koja propisuje vlast i dati liječnicima priliku da odrade svoj posao - napomenuo je legendarni Ukrajinac.

Linker
23. travanj 2024 10:27