Split, 240508.
Danas je u Plavom salonu Gradskog stadiona u Poljudu predstavljen novi sportski direktor Hajduka Ivan Buljan. Ivan Buljan jedan je od legendarnih igraca Hajduka sedandesetih, kojeg se ljubitelji ovog splitskog kluba sijecaju po zlatnim vremenima kluba kada je Hajduk kao nogometni klub nesto znacio i u Europi. Za ime Ivana Ike Buljana veze se i afera oko pronevjere novca preko Hajdukovih crnih fondova, pa je svojevremeno cak bio i sproveden s lisicinama u splitsku policijsku upravu.
Ivan Buljan ispred Hajdukovih murala na Poljudu.
Foto: Mario Todoric / Cropix
Foto: Mario Todoric / Cropix

Ivan Buljan ispred Hajdukovih murala na Poljudu.

INCIDENT KOD TRGOVAČKOG CENTRA

LEGENDA HAJDUKA NAPADNUTA U SPLITU Predstavio mu se kao navijač Hajduka pa krenuo na njega: 'U jednom trenutku krenuo je rukom prema meni...'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 24.11.2017. u 08:20

 • Nekadašnji legendarni igrač Hajduka, kasnije trener i sportski direktor, Ivan Buljan, doživio je jučer neugodnost ispred trgovačkog centra Joker. Napadnut je verbalno, no fizičkog sukoba nije bilo.

  - Došao je mladić, predstavio se da je član Torcide. Pitao me jesam li Buljan. Rekao sam da jesam, a onda je on, na dosta neciviliziran i neprimjeren način, ni oprostite, ni dobar dan, odmah krenuo: “Što ti govoriš protiv Torcide?!” Spominjali su i Zdravka Reića, nije mi ništa bilo jasno, sve me tako iznenadilo da nisam uspio sve zapamtiti. U jednom trenutku krenuo je rukom prema meni, a moj prijatelj, koji je pričao sa mnom, udario ga je po ruci. Nisam reagirao, vidio sam koja je situacija. Ja se u životu nisam potukao, samo da znate. Bio sam kod Reića prije nekoliko mjeseci. Nisam napadao Torcidu, nikog nisam izravno prozvao, samo sam govorio o stanju u Hajduku - rekao je Buljan o, kako on kaže, pokušaju napada, koji će prijaviti i policiji.

  Prije tri tjedna je velikih neugodnosti imala i nekolicina igrača prve momčadi Hajduka, koji su nakon poraza od Rudeša doživjeli seriju verbalnih pa i fizičkih napada po Splitu.

  Francku Ohandzi su hulugani kamenjem zasuli stan na Žnjanu, a bliske susrete su navodno imali i Savvas, Kožulj, Šehić...

  Iz drugih medija