Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
VEZNJAK NAHVALIO HRVATA

LEGENDA SE NAKLONILA HRVATSKOM MAESTRU 'Modrić je dokazao da je uvijek najvažniji igrač u svakoj momčadi u kojoj igra, bio to Real ili Hrvatska'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. veljača 2019. 13:09

Jedan od najvećih veznjaka svih vremena i apsolutna legenda Real Madrida, Nizozemac Clarence Seedorf osim za 'kraljevski klub' igrao je za još nekoliko velikih momčadi poput Milana i Ajaxa, Ligu prvaka je osvajao četiri puta, a trenutačno obnaša funkciju izbornika reprezentacije Kameruna.

Španjolska Marca donosi intervju s velikom zvijezdom svjetskog nogometa, a povod je utakmica osmina finala Lige prvaka između dva kluba čije je dresove nosio tijekom bogate karijere, onaj Real Madrida i Ajaxa.

Tko je favorit u ovoj utakmici?

- Real je favorit jer su branitelji naslova i zbog iskustva kojeg imaju u natjecanju. Ali, to ne znači da će sto posto odnijeti pobjedu.

Osvojili ste prvenstvo s oba kluba, koji vam je najdraži trenutak?

- Onaj kada sam podigao svoj prvi naslov s 19 godina, to je bilo sjajno. Nakon utakmice davao sam izjave sa svojim idolom, Frankom Rijkaardom koji je u to vrijeme bio na zalasku karijere, a ja na početku. Zatim je uslijedila velika fešta s tisućama ljudi na ulicama Amsterdama, nisam spavao tjednima. Liga prvaka s Realom je također bila posebna. Bili smo skupina gladnih ljudi, maksimalno motiviranih i napravili smo sve kako bi trofej donijeli u Madrid nakon 32 godine.

CARDIFF, WALES - JUNE 03: Clarence Seedorf waves to fans inside the stadium prior to the UEFA Champions League Final between Juventus and Real Madrid at National Stadium of Wales on June 3, 2017 in Cardiff, Wales.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Getty Images

Osim nadolazeće utakmice između Reala i Ajaxa i svoje bogate karijere, Seedorf je prokomentirao i nedavnu dodjelu nagrade Zlatna lopta koja je otišla u ruke Luke Modrića. Nizozemac je svojedobno bio jedan od najboljih veznjaka svijeta, ali nije imao tu čast poput hrvatskog maestra podići prestižnu nagradu.

Je li Lukinim osvajanjem Zlatne lopte uloga veznjaka u nogometu dobila na većoj važnosti?

- Nisam imao tu čast osvojiti tu idividualnu nagradu kao drugi veliki nogometaši koji su ispisali nogometnu povijest, ali Modrić je dokazao da je uvijek najvažniji igrač u svakoj momčadi u kojoj igra, kako u Real Madridu tako i u hrvatskoj reprezentaciji. Uvijek je na najvišoj razini i iznimno je inteligentan nogometaš. Nema ga smisla uspoređivati s igračima iz prošlosti, jer, nogomet nekad i sad nije isti, niti su igrači koji su osvajali ovu nagradu kroz povijest. Ali, ako se uzme u obzir nogomet kakav se danas igra, nagrada koju je osvojio je u potpunosti zaslužena. Čestitam Modriću i nadam se da će i dalje ostvarivati druge velike stvari u svojoj karijeri.

Linker
26. travanj 2024 14:21