Screenshot: Football Fest
HRVATSKA IKONA

LEGENDARNI ĆIRO PRISJETIO SE TRENERSKIH DOGODOVŠTINA Morao napuniti stadion pa došao na genijalnu ideju, evo što je napravio!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2017. 20:27

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević, zvani 'trener svih trenera', na svojoj je službenoj stranici objavio neke zanimljive trenutke iz doba dok je bio trener švicarskog kluba Lausanne.

"Dok sam bio trener Lausanne-Sport imao sam dogovor da dobijem premije za svaku domaću utakmicu na kojoj će biti iznad sedam tisuća posjetitelja. To je bio moj prijedlog, uprava ga je brže-bolje prihvatila jer je mislila da nećemo imati veliku posjetu. Vidim ja na treneru našeg golmana, švicarskog reprezentativca Erica Burgenera kako zna s loptom, kuži nogomet, prostor, ima ideju. Ma, nemam si što razmišljati. Najavim ja u novinama da će mi on zaigrati na mjestu centarfora. I dođe 27 tisuća ljudi, da čovjek i gol."

"Ljudi moji, to vam je bilo na Gradskom stadionu u Lausannei, tamo gdje je veliki atletski miting, gdje Usain Bolt juri poput vjetra. Evo, malo sam tražio i našao datum utakmice, bilo je to 27. veljače 1977. godine. Poslije te utakmice smo stalno imali pun stadion i dobro smo igrali. Uvijek se dobro igra kad stvoriš dobru atmosferu. Samo kad se sjetim kako su svi bili iznenađeni. Bila je to dobra odluka, jer je taj golman znao igrati nogomet bolje od mnogih igrača."

Linker
26. travanj 2024 10:22