REUTERS
SVE SU TO VELIKA IMENA

LEGENDARNI KAKA JE I DALJE PRVA ZVIJEZDA NA CIJELOM KONTINENTU Pogledajte top listu najbolje plaćenih nogometaša elitne američke lige

Piše: HinaObjavljeno: 27. travanj 2017. 10:05

Brazilski nogometaš 35-godišnji Kaka, koji nosi dres Orlando Cityja, je najbolje plaćeni igrač u američko-kanadskoj MLS ligi. Bivša zvijezda Milana i Real Madrida ove će godine zaraditi 7,16 milijuna dolara.

Na drugom i trećem mjestu su dva igrača Toronta, 30-godišnji Talijan Sebastian Giovinco i 29-godišnji Amerikanac Michael Bradley, objavili su američki mediji.

Napadač Giovinco, koji je najveći dio karijere proveo u Juventusu i Parmi, zaradit će 7,11 milijuna dolara. Američki veznjak Bradley, koji je u Europi igrao za Borussiju Mönchengladbach i Romu, je na trećem mejstu sa godišnjom plaćom od 6,5 milijuna dolara. On je ujedno najplaćeniji američki nogometaš u MLS-u.

Bivši veznjak Milana i Juventusa Andrea Pirlo, koji igra za New York City, zaradit će 5,91 milijuna dolara, a na petom mjestu je njegov suigrač David Villa sa plaćom od 5,61 milijuna dolara.

Dugogodišnji njemački reprezentativac i veznjak Bayerna Bastian Schweinsteiger, koji je ove godine stigao u Chicago Fire, nalazi se na sedmom mjestu najplaćenijih igrača MLS-a sa zaradom od 5,4 milijuna.

U Americi igra i Federico Higuain (32), stariji brat Juventusove zvijezde Gonzala Higuaína. Federico Higuain je veznjak momčadi Columbus Crew, a ove će sezone biti plaćen milijun dolara, te je na 25. mjestu po zaradi.

Američko-kanadska nogometna liga (MLS) ima 22 kluba. Ligaški dio ovogodišnje sezone počeo je u ožujku te završava u listopadu. Nakon toga kreće doigravanje, koje će biti okončano sredinom prosinca.

------------------------------------------------------------

Lista najplaćenijih nogometaša u MLS ligi:

1. Kaka (35 godina, Brazil, bivši klubovi AC Milan i Real Madrid) Orlando City - 7,16 milijuna dolara

2. Sebastian Giovinco (30 godina, Italija, Juventus i Parma) Toronto - 7,11

3. Michael Bradley (29 godina, SAD, Borussia Mönchengladbachi i Roma) Toronto - 6,5

4. Andrea Pirlo (37 godina, Italija, AC Milan i Juventus) New York City - 5,91

5. David Villa (35 godina, Španjolska, Valencia, Barcelona i Atletico Madrid) New York City - 5,61

6. Giovani Dos Santos (27 godina, Meksiko, Barcelona, Tottenham i Villarreal) LA Galaxy - 5,5

7. Bastian Schweinsteiger (32 godine, Njemačka, Bayern) Chicago Fire - 5,4

8. Jozy Altidore (27 godina, SAD, Hull City, AZ Alkmaar i Sunderland) Toronto - 4,87

9. Clint Dempsey (34 godine, SAD, Fulham i Tottenham) Seattle Sounders - 3,89

10. Diego Valeri (30 godina, Argentina, Lanus)

Linker
16. travanj 2024 11:31