Andreas Rentz Bongarts/Getty Images
MILJENIK NACIJE

LEGENDARNI VRATAR KOJI JE HRVATSKU BACIO U OČAJ IMA KORONAVIRUS I U KRITIČNOM JE STANJU! 'Mi smo još u šoku kako se sve ovo razvilo!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2020. 11:16

Legendarni turski vratar Rustu Recber zaražen je koronavirusom i u kritičnom je stanju, a njegov je slučaj izazvao veliku medijsku buru u Turskoj.

Naime, 46-godišnji Recber, koji je rekorder po broju nastupa za tursku nogometnu reprezentaciju, hospitaliziran je prije dva dana, a stanje mu se sada rapidno pogoršalo.

"Prvo je sve bilo pod kontrolom, a sada smo u šoku koliko se brzo razvijaju simptomi bolesti", napisala je Isil na svom Instagram profilu, dodajući da su i ona i njezino dvoje djece negativini na koronavirus.

Međutim, turski mediji pišu da je upravo supruga nakon povratka iz SAD-a zarazila slavnog vratara, jer navodno nije poštivala pravilo o dvotjednoj izolaciji. Zbog toga je ovih na meti kritika i medija i navijača.

View this post on Instagram

İyi geceler; Sizlerle gerçeği en şeffaf şekilde paylaşırken daha güzel haberler vermek isterdim fakat üzülerek eşim Rüstü’yü COVİD-19 teşhisiyle hastaneye yatırmış bulunuyoruz.Herşey normal ilerlerken birden bire gelişen hızlı semptomlarla biz de olayın şokundayız.Kritik süreçler ve çok zor ,Allah benim değerli eşimle beraber tüm hastalara acil şifa kolaylık versin . Tek ricam şu süreçte insanların biraz daha vicdanlı ve saygılı olabilmeleri.Ailecek yaptırdığımız testlerde benim, kızımın ve oğlumun negatif sadece eşimin pozitif çıkmıştır. Bu sebeple bizler evde kendisi hastanede ve görüş izni yok.Aslında en zor olanı da bu yanında olamamak.Ama Allah büyük önce ona sonra Türk hekimlerine emanet, inşallah bu da geçecek..Telefonlarım kilitlendi dönüş yapamıyorum üzgünüm tüm sevenlere dostlara sizlere yürekten sevgiler.Dualarınızı eksik etmeyin lütfen bu çok önemli....#sengüçlüsünRR

A post shared by Isil Recber (@isilrecber) on

Turska strepi nad životom omiljenog vratara kojeg bolno dobro pamti i nogometna Hrvatska. Osim što je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju, Rustu je bio sudionik i nekih od najvećih uspjeha njihove elitne vrste. Bio je prvi golman reprezentacije na Svjetskoom prvenstvu 2002. kad je Turska osvojila broncu, a nastupio je i na Europskom prvenstvu 1996. godine.

Hrvati ga posebno pamte po kobnoj 2008. godini, kada je u četvrtfinalu Europskog prvenstva obranio jedanaesterac Mladenu Petriću i sudjelovao u izbacivanju Hrvatske u jednoj od najvećih nogometnih drama uopće.

U Turskoj je do danas zabilježeno 10.827 slučajeva zaraze koronavirusom te 168 smrtnih slučajeva.

Linker
24. travanj 2024 00:12