Justin Setterfield/Getty Images
KRITIKA VELIKANA

LIVERPOOL JE NEDODIRLJIV I NEPOBJEDIV ČAK I S KLINCIMA, A LEGENDA OSULA PALJBU PO - JÜRGENU KLOPPU 'Može raditi što želi, ali meni to nije ispravno'

ENGLESKA Kako je i najavljeno Liverpool je drugu utakmicu protiv Shrewsburyja odigrao s mladom momčadi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. veljača 2020. 09:05

Sukladno najavama Jürgena Kloppa, svi su članovi prve momčadi Liverpoola dobili slobodne dane za vrijeme predviđene stanke u Premier ligi. Neki od njih to su iskoristili za kratak odmor na udaljenim destinacijama. Tako su Trent Alexander-Arnold i Adam Lallana skočili do Miamija, Alisson do Rio de Janeira, Roberto Firmino i Fabinho sa suprugama su se opuštali na Maldivima, dok je Georginio Wijnaldum za svoje odredište odabrao Dubai.

Stoga su priliku za nastup u ponovljenoj utakmici šesnaestine finala FA Kupa s trećeligašem Shrewsburyjem na Anfieldu u utorak dobili mladi igrači aktualnog europskog prvaka. Točnije rečeno, članovi mladih momčadi Redsa, čiji je prosjek starosti bio 19 godina i 102 dana. Doduše, jedan im se iskusni igrač priključio na treninzima uoči te utakmice. Riječ je o iskusnom veznjaku Jamesu Milneru, koji je Liverpoolovim mladićima čak držao i motivirajući govor prije samog nastupa.

Nikad mlađa postava Redsa je pred skoro punim Anfieldom (52.399 gledatelja) svladala Shrewsbury s minimalnih 1:0, autogolom Ro-Shauna Williamsa u 75. minuti. Momčad sa sedmoricom tinejdžera u prvih 11 vodio je menadžer U-23 momčadi Neil Critchley, s obzirom na to da je Klopp kazao da ni njega neće biti na stadionu na toj utakmici.

Dakako, stvari će se sigurno promijeniti za ogled osmine finala FA Kupa u kojem će Liverpool početkom ožujka gostovati kod Chelseaja, tada njemački stručnjak vjerojatno neće dati poštedu baš svim članovima prve momčadi. Potvrdio je to i Critchley.

- Stigla je Kloppova poruka na poluvremenu, kao i na kraju utakmice. Prije utakmice je poslao poruku da bi gostovanje kod Chelseaja moglo biti prilika za jednog ili dvojicu igrača iz ove postave. I momci su odigrali dobru utakmicu - rekao je njihov trener.

LIVERPOOL, ENGLAND - FEBRUARY 04: Harvey Elliott of Liverpool is challenged by Ro-Shaun Williams of Shrewsbury Town during the FA Cup Fourth Round Replay match between Liverpool FC and Shrewsbury Town at Anfield on February 04, 2020 in Liverpool, England. (Photo by Gareth Copley/Getty Images)
Gareth Copley Getty Images

Desni bočni Neco Williams svojom je dugom loptom pridonio autogolu gostiju.

- Momci su bili izvrsni, nadamo se da ćemo učiniti isto protiv Chelseaja u sljedećem kolu. Naš je cilj osvojiti FA Kup. Mislim da su naši prvotimci bili iznimno ponosni na nas, a mi se nadamo da ćemo opet dobiti priliku - rekao je Neco Williams.

Svoje je dojmove prenio i Curtis Jones, s 19 godina i pet dana najmlađi kapetan prve momčadi u povijesti Liverpoola.

- Svi su momci na terenu pokazali vjeru, karakter, sve ono što menadžer traži od svojih igrača. Bio sam zahvalan na tome što sam postao najmlađi kapetan ikad, ali najvažnije je što smo pobijedili i odigrali sjajno. Momci su pokazali srce - rekao je Jones.

Iako je svojim postupcima jasno davao do znanja da ga kup-natjecanja ne zanimaju previše, iako je apsolutni prioritet dao Premier ligi i Ligi prvaka u kojem ga čeka Atletico Madrid, Jürgen Klopp i dalje je u prilici osvojiti čak pet trofeja ove sezone. Dva su već u vitrinama, Superkup i naslov klupskog prvaka svijeta. U Premier ligi njegova momčad ima vjerojatno nedostižnu prednost od čak 22 boda ispred drugoplasiranog Manchester Cityja, a s obzirom na to kako Redsi igraju ove sezone, ne bi bilo nikakvo iznenađenje ni da obrane naslov u Ligi prvaka.

FA Kup je u svemu tome tek sporedni kolosijek, pa čak i smetnja Kloppovim planovima, kao što je to bio slučaj u utorak. No, to što Nijemac nije vodio momčad protiv Shrewsburyja nije baš naišlo na svekoliko odobravanje.

OXFORD, ENGLAND - FEBRUARY 04: Alan Shearer, ex Newcastle United player waves to fans from the TV studio inside the stadium prior to the FA Cup Fourth Round Replay match between Oxford United and Newcastle United at Kassam Stadium on February 04, 2020 in Oxford, England. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Catherine Ivill/Getty Images
Alan Shearer

- Shvaćam Jürgenovu poantu u smislu toga da njegovi igrači koriste najavljeni odmor. On je menadžer i može na teren izvesti sastav kakav god želi, ali meni to nije ispravno. Trebao je biti tamo, trebao je biti na terenu i davati potporu tim mladim igračima - smatra bivši engleski reprezentativac i BBC-ev komentator Alan Shearer.

Klopp se neće previše osvrtati na komentare, on je svojim dosadašnjim radom i rezultatima pokazao da je pravi majstor svog zanata, a navijači mu njegov odabir u FA kupu sigurno nisu zamjerili. Jer, prioriteti se moraju znati, zar ne?

Linker
16. travanj 2024 21:58