ANTHONY DEVLIN AFP
MORAT ĆE NA POPRAVNI

LOVREN SE VRATIO NAKON DUGE PAUZE PA KIKSAO KOD TREĆELIGAŠA Hrvatski branič s kapetanskom vrpcom 'zaplivao' kod izjednačujućeg pogotka

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 26. siječanj 2020. 22:18

Liverpool je gostovao kod trećeligaša Shrewsburyja u 1/16 finala FA kupa, te odigrao 2:2 iako je do 65. minute imao vodstvo 2:0, pa će Redsi morati igrati novu utakmicu.

Klopp je protiv Shrewsburyja promijenio kompletnu momčad koja je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici nadvisila Wolverhampton. Dejan Lovren vratio se na teren nakon oporavka od ozljede bedra, zbog koje je propustio deset utakmica, te je nosio kapetansku vrpcu.

Pri kraju susreta hrvatski je branič nespretno reagirao što je iskoristio škotski napadač Jason Cummings i poentirao za izjednačenje.

Manchester City prema očekivanjima nije imao nikakvih problema na svom travnjaku protiv drugoligaša Fulhama u šesnaestini finala FA kupa. Branitelj naslova slavio je uvjerljivu pobjedu (4:0), a ako je i bilo neke neizvjesnosti ona je nestala poslije samo šest minuta igre kada je Ream zaradio crveni karton, a Gündogan poentirao iz kaznenog udarca. S igračem manje na travnjaku bilo je samo pitanje koliko će gosti do kraja dvoboja inkasirati golova. Guardiolina momčad zadovoljila se s još tri pogotka, koje su postigli Bernardo Silva i dva puta Gabriel Jesus.

Lakše za Solskjaera

Manchester United na gostovanju kod trećeligaša Tranmerea nije imao pravo na krivi korak i prošao je dalje do vrha napunivši mrežu autsajdera (6:0). Ole Gunnar Solskjaer proživljava teške dane poslije poraza od Liverpoola i Burnleyja, te je trećeligašu suprotstavio poprilično respektabilnu jedanaestoricu, a motiviranom domaćinu je i loš travnjak išao u prilog barem do 10. minute, kada je Maguire s dvadesetak metara zakucao loptu u lijeve rašlje za ranu prednost Crvenih vragova i početak golijade. Tri minute kasnije poentirao je i Dalot, a Solskjaer je napokon mogao barem malo odahnuti.

I Lingard se upisao u listu strijelaca u dvoboju u kojem je engleski velikan pronašao idealnog suparnika za povratak na pobjednički kolosijek. Do poluvremena su domaćini primili još dva pogotka. Pukla je petarda za sve frustracije Uniteda u posljednje vrijeme. Isti pothvat Manchester United je posljednji put izveo 2001. kada je pet golova u prvom poluvremenu zabio Arsenalu, a jedan pogodak postigao je tada i Solskjaer. U nastavku su gosti smanjili gas i postigli samo jedan gol (Greenwood). Šest pogodaka, šest različitih strijelaca Man. Uniteda.

Rezultati 1/16 finala FA kupa:

QPR - Sheffield W. 1:2, Northampton - Derby 0:0

Brentford - Leicester 0:1, West Ham - WBA 0:1

Millwall - Sheffield U. 0:2

Reading - Cardiff 1:1

Burnley - Norwich 1:2

Coventry - Birmingham 0:0

Newcastle - Oxford 0:0

Portsmouth - Barnsley 4:2

Southampton - Tottenham 1:1

Hull - Chelsea 1:2

Man. City - Fulham 4:0

Tranmere - Man. United 0:6

Shrewsbury - Liverpool 2:2

Ponedjeljak:

Bournemouth - Arsenal

Linker
19. travanj 2024 10:49