PROBLEMI S UPRAVOM

Lovren za SN: 'Glavom sam u Liverpoolu, Southampton nije bio korektan prema meni'

'Liverpool je poslao ponudu, a u klubu me o tome uopće nisu izvijestili. To nije bilo korektno...'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. srpanj 2014. 09:48

Dejan Lovren proslavio je 25-rođendan. Pozvao nas je na piće, a bila je to i prilika da porazgovaramo o njegovoj nogometnoj budućnosti, odnosno o želji Liverpoola da ga dovede u svoje redove. Dan prije vratio se iz Grčke, sedam dana se odmarao s Lukom Modrićem u obiteljskom okruženju.

- Bili smo skupa s obiteljima, baš nam je bilo lijepo.

Ova druga priča nije tako lijepa, jer sasvim je logično da bi Lovren karijeru želio nastaviti u klubu s Anfielda, ali problem se zove njegov sadašnji klub Southampton.

- Kad sam odlučio otići u Southampton, mnogi su bili iznenađeni. Ali otišao sam jer su ljudi iz kluba imali veliku ambiciju. Uvjerili su me u svoj projekt, bivši predsjednik Nicola Cortese i bivši trener Mauricio Pochettino oduševili su me svojim pristupom. Ulili su mi nevjerojatno samopouzdanje. Kad sam krenuo na pripreme, shvatio sam da Southampton ima jako dobru momčad. Obećali su da će kupiti još dvojicu igrača, kupili su Osvalda i Wanyamu, to su super igrači. Cilj je bio napasti europsko natjecanje, barem Europsku ligu - u uvodu nam je kazao Lovren.

Raspad sistema Southampton je iza sebe ostavio jako dobru sezonu, nikad taj klub nije imao bolje rezultate u Premiershipu. Međutim, već zimus su počele razne špekulacije, najavljen je odlazak predsjednika Cortesea.

- Već tada sam vidio da nešto šepa u klubu, nitko nije znao tko će preuzeti klub. Tad mi je već cijela priča postala sumnjiva. Pitao sam trenera Mauricia o čemu se radi, nije znao odgovoriti ni hoće li ostati na trenerskoj klupi na projektu koji je prema obećanjima trebao trajati pet-šest godina: ulaganje u klub, napadanje Lige prvaka, dovođenje novih igrača i čuvanje onih glavnih. Zbog toga sam, uostalom, i pristao potpisati za Southampton. A onda je otišao predsjednik, trener Pochettino praktički već u travnju, shvatio sam da se radi o raspadu sistema.

Posebno ga je ipak pogodila još jedna situacija.

- Liverpool je poslao ponudu, a u klubu me o tome uopće nisu izvijestili. Ni nakon toga o novim ponudama Liverpoola. To nije bilo korektno. Saznao sam za ponudu od drugih ljudi, to me jako pogodilo i shvatio sam da u Southamptonu više nemam što raditi. Liverpool je poslao ponudu od 20 milijuna funti, a oni su me platili 9 milijuna funti, zaradili bi više nego duplo. Ma gledajte, ja bih rado ostao u Southamptonu da klub ima nekih ambicija, da su sačuvali glavne igrače. Ne bi me pokolebala ni ponuda Liverpoola.

Kakva je sada situacija?

- U ovom trenutku ne znam što ću i to mi se ne sviđa. A zaista je bilo nevjerojatno da su prije nekoliko dana pristali na ponudu od 20 milijuna funti. To je bilo ujutro, a poslijepodne su kazali da nisam na prodaju!? Iskreno, glavom sam u Liverpoolu. Inače, poslao sam u klub pismo u kojem sam naveo sve ovo što sam sad kazao vama.

Što su vam odgovorili?

- Meni ništa, zahvalili su mi se na pismu. Izgleda da me žele držati na ledu, što opet nije u redu. A iskreno i ne znam tko je sad glavni čovjek u klubu. Sada traže 25 milijuna funti, ali mislim da to neće dobiti. Liverpool je jedan od najvećih klubova na svijetu. Jedino još Real iz Madrida ima tako veliki broj navijača diljem Globusa. Kad sam posljednji put zaigrao na Anfieldu, naježio sam se kad sam čuo “You’ll never walk alone”. Želio bih to stalno slušati.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Linker
20. travanj 2024 10:27