CROPIX
REAKCIJA IZ TURSKE

LUIS IBANEZ ZA SPORTSKE NOVOSTI NAKON SUDSKE PRESUDE 'Trojica su me napala u WC-u, a ja sam, po mišljenju suda, prekoračio nužnu obranu!?'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. ožujak 2017. 13:33

Luis Ibanez, bivši nogometaš Dinama i Crvene zvezde, danas igrač turskog Trabzonspora nepravomoćno je kažnjen s 40.000 kuna jer je 10. svibnja 2012. godine u noćnom klubu Faces bivšeg boksača Andreja Rennerta pogodio bocom u glavu slomivši mu čeonu kost. Nakon uzimanja izjava svjedoka, sud je zaključio da je oštećeni svojim ponašanjem provocirao Ibaneza koji je na kraju neprimjereno reagirao.

Poštivat ću odluku suda

Jučer nam se iz Turske javio Lučo Ibanez.

- Presudu ne želim komentirati. O tome brigu vodi moja odvjetnica. Mogu samo kazati da nikad nisam imao problema s navijačima ni u jednom klubu u kojem sam igrao. Poštujem sve navijače koji navijaju za svoj klub, ali ovaj događaj nije imao veze s navijačima. Tri su me osobe napale u toaletu, a ja sam, po mišljenju suda, prekoračio nužnu obranu. Naravno, poštivat ću odluku suda - kazao nam je Ibanez o toj temi.

Onda smo malo popričali o njegovim danima u Trabzonsporu.

- U Trabzonsporu mi je odlično. Uvjeti su fantastični, dobili smo novi stadion i trening-kamp. Ipak, izgubio sam status pojačanja. No vrijedno radim i čekam svoju šansu. Vjerujem da ću je dočekati.

Kakve su klupske ambicije?

- U ljeto 2016. došlo je šest novih igrača, a onda u zimi još petorica, formirala se nova momčad, a to nikada nije lako. Naše ambicije su uhvatiti četvrto mjesto i Europu, a od ljeta napasti prvo mjesto.

Kako biste usporedili prvenstvo Turske s hrvatskom i srpskom ligom?

- S nogometnog aspekta turska liga je mnogo zahtjevnija od hrvatske i srpske lige. Mnogo su jače momčadi, mnogo je velikih zvijezda, stadioni su veličanstveni i puni navijača, tako da je ovdje prekrasno igrati. Navijači u Turskoj izrazito su emocionalni, ljubav prema klubu graniči s ludilom, svi su stadioni puni. Prijera radi, moj klub samo u Istanbulu ima 2 milijuna registriranih navijača, a grad Trabzon gdje živim ima 700. 000 stanovnika. Ambijent na utakmicama je veličanstven. Razlika između nogometa u Turskoj i Hrvatskoj jako je velika, infrastruktura je neusporediva, ambijent također. Kad je život u pitanju, lakše mi je bilo u Zagrebu i Beogradu, jer nisam imao jezičnu barijeru.

Povratak? Nisam razmišljao

Gdje ste igrali najbolji nogomet karijere?

- Najbolji nogomet igrao sam u Crvenoj zvezdi. S obzirom na status velikog pojačanja, rezultate koje smo ostvarili u prvenstvu, rekorde koje smo obarali, postavili smo neke nove standarde i s obzirom na to da sam u sezoni imao gotovo nevjerojatnu statistiku od 11 golova i 15 asistencija.

Kaže da prati događaje u HNL-u te, naravno, sve što se zbiva u Dinamu.

- Naravno da pratim Dinamo. Ove sezone je u HNL-u jako zanimljivo, a mislim da će Rijeka osvojiti naslov prvaka Hrvatske! Djeluje najbolje. Inače u stalnom sam kontaktu sa svojim velikim prijateljem Leonardom Sigalijem. Baš mi je žao što se ozlijedio, jer on mnogo znači za momčad, nedostajat će Dinamu u nastavku prvenstva.

Hoćete li se jednog dana možda vratiti u Dinamo?

- O tome nisam razmišljao. Tek mi je 28 godina i mislim još dugo igrati u inozemstvu. Moram vam nešto kazati... Ovdje u Turskoj osjećam se kao kompletan igrač!

Linker
24. travanj 2024 02:37