NIZHNY NOVGOROD, RUSSIA - JUNE 21: Lionel Messi of Argentina challenge for the ball with Luka Modric during the 2018 FIFA World Cup Russia group D match between Argentina and Croatia at Nizhny Novgorod Stadium on June 21, 2018 in Nizhny Novgorod, Russia. (Photo by Gabriel Rossi/Getty Images)
Gabriel Rossi/Getty Images

ZASUT KOMPLIMENTIMA

'LUKA, TI SI VELIKI GOSPODIN!' Barcelona se naklonila Modriću; 'OČITAO JE LEKCIJU RONALDU' I najutjecajniji dnevnik se divi hrvatskom kapetanu

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 03.12.2019. u 10:53

 • Luka Modrić je sinoć, nakon što je 365 dana bila u njegovom vlasništvu, predao Zlatnu loptu Lionelu Messiju i svojim ponašanjem impresionirao svijet nogometa. Lani, kada je upravo Luka dobio nagradu, na proglašenju se nisu pojavili tada ozlojeđeni Messi i već tradicionalno uvrijeđeni Ronaldo.

  Za razliku od te dvojice, Luka je jučer pokazao kako se ponaša pravi sportaš. Došao je na ceremoniju i uručio nagradu Argentincu, a njihov zagrljaj i čestitke sve su zadivili, iako su na trenu veliki rivali. I ne samo to, Modrić je nakon dodjele Zlatne lopte na svom Twitteru napisao_ - Sport i nogomet nisu samo pobjede, nego i respekt prema suigračima i suparnicima.

   

  Brzo je reagirala i Barcelona, koja je na svom profilu retweetala Modrićeve riječi i poručila: - Veliki si gospodin! Tisuće i tisuće ljudi u komnetarima su čestitale džentlmenu Modriću...

  Gospodina Luku nahvalila je i Marca, najčitaniji i najutjecajniji španjolski sportski dnevnik, koji također ističe Modrićevo fair play ponašanje 'za razliku od onih koji se niti ne pojavljuju na svečanostima kada ne dobiju nagradu. Očitao je lekciju Ronaldu', pišu Španjolci.

  Iz drugih medija