Zagreb, 060817.
Maksimir.
Utakmica 1. HNL 4. kolo.
GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Davor Suker.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

TO NIJE TREBALO IZAĆI VAN'

'MA SURAĐIVAT ĆE KAO DVA BRATA' Nema govora o tome da će Šuker odstupiti s pozicije čelnog čovjeka HNS-a!

AUTOR:
  • Dražen Antolić

 • OBJAVLJENO:
 • 28.02.2018. u 14:33

 • ANTE VUČEMILOVIĆ-ŠIMUNOVIĆ Prvi dopredsjednik Kuće nogometa nakon turbulentnih zbivanja u Ulici grada Vukovara

  Nedugo nakon Uskrsa, 6. travnja, HNS će održati redovnu Skupštinu s financijskim planom kao središnjom točkom.

  - Izvješće o radu i financijsko poslovanje bit će na dnevnom redu - kazao nam je prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović.

  Iza Hrvatskog nogometnog saveza je buran tjedan u uredima, sukobi i primirenje stanja na Izvršnom odboru, zna se da je Osijek čvrst oslonac Davoru Šukeru na predsjedničkoj poziciji, Vučemilović-Šimunović je ujedno i prvi čovjek Osječko-baranjskog županijskog saveza.

   

  Ne znam zašto šuti

  Pitali smo ga koliko je stabilno Šukerovo predsjedničko mjesto na duži rok? Je li moguća njegova demisija?

  - Mogu reći da je Šuker čovjek svjetskih razmjera, i nogometnih, i kao dobronamjeran predsjednik koji želi preslikati rad i funkcioniranje Saveza kao što je to u europskim asocijacijama. I nema govora o tome da će odstupiti. Naprotiv. Dogodilo se ovih dana da je jedna dobronamjerna rasprava na liniji Šuker - Herak zloupotrebljena na način koji šteti jedinstvu i HNS-u, pogotovo u situaciji kad je HNS organiziran vrlo kvalitetno. To što je medijima od nekoga plasirana takva priča, ne vodi u dobrom pravcu. Šukerova pozicija nikad nije bila čvršća. Ne znam tko vam je dao informacije za tu raspravu između njega i Heraka, ali tko god je to učinio, to je vrlo zlonamjerno i nimalo u interesu HNS-a. Ovo što se događa je organizirani i orkestrirani napad na čovjeka koji ni sa čime nije tome pridonio. Šuker je dobar čovjek, ima jednu manu da je nekad tvrdoglav, ali nema u njemu niti malo zloće. Vrlo je korektan, on je to gledao na jedan drugi način, ali nekoga ponesu sredstva priopćavanja po počne letjeti… - kazao nam je Vučemilović-Šimunović, godinama već neslužbeni Šukerov mentor. Dakako, u onoj mjeri u kojoj Zlatna kopačka prihvaća sugestije.

  Osijek, 100516.
Nogomet.Gradonacelnik Osijeka Ivica Vrkic priredio je prijem za clanove nogometnih klubova Dinama i Slaven Belupa pred vecerasnju utakmicu finala Kupa Hrvatske koja se igra u 18. sati na stadionu Gradski vrt.
Na fotografiji: Ivica Vrkic gradonacelnik Osijeka,Hrvoje Kolaric predsjednik Slaven Belupa,Mirko Barisic predsjednik Dinama i Ante vucemilovic Simunovic (HNS).
Foto: Vlado Kos / Cropix
  Foto: Vlado Kos / Cropix
   

  Hoće li Šuker i Herak moći raditi zajedno?

  - Ne da će raditi nego će, čim se Šuker vrati s Kongresa UEFA-e iz Bratislave, surađivati kao dva brata. Vjerujte meni, a uvjerit ćete se u to. Nije se dogodilo ništa što je vrijedno ovakve afere, to nije trebalo izaći van. To što su neki zločesti, to je njihov problem. Pa koliko smo se puta Šuker i ja porječkali, ja kažem ovako, on onako, znao sam se dići i napustiti sastanak. U ovom slučaju stigao sam u ured Saveza nekih pola sata nakon što se to dogodilo, čuo sam da su se malo porječkali, ali to je normalno u svakom poslu. Ali kakav fizički napad...

  To u SN nije ni napisano, i Herak je istog časa kazao da fizičkog obračuna nije bilo. No, incident je jedno, a za trajno ostaje da su dolaskom novih ljudi Šukeru uzeti iz ruku neki izvršni alati. Da ima manje ovlasti.

  - On je i dalje predsjednik. Zna se da je na vrhu Saveza Skupština, potom Izvršni odbor, ispod nje predsjednik, a tek potom Damir Vrbanović, pa Vlado Iveta, Marijan Kustić… Ali Šuker šuti i nosi to u sebi, ne znam ni ja zašto, da se odnosi na mene ja bih već reagirao.

   

  Prvi među jednakima

  Kao čovjek koji je cijeli život u nogometu vidimo da glancate sliku Saveza i odnosa u njemu, pogotovo branite dignitet predsjednika. Lijepite kockice.

  - Normalno. Stalno ih slažem. Eto, sad sam bio na sjednici u Belom Manastiru, to su pravi heroji, o njima treba pisati kako u ovim groznim uvjetima stvaraju iz ničega. Suština cijele priče jest da je svaki predsjednik, tako i Davor Šuker, prvi među jednakima. I na tom načelu treba i komunicirati - zaključio je Vučemilović-Šimunović.

  Iz drugih medija