Action Images/Molly Darlington
TAKO SE OSVAJAJU BODOVI

MAJSTORSKA PREDSTAVA MOMAKA KOJI BI ZA GODINU DANA MOGLI BITI U VRHU NAJJAČE LIGE SVIJETA: Svima je postalo jasno da je sposoban napraviti novo čudo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2019. 00:02

Utakmicu 15. kola engleskog Championshipa West Bromwich Albion je dobio. Dobio je više od pola, dakle osam od petnaest i zasjeo na vrh po mnogima najteže lige svijeta. Jer, ako je Premiership najjača, onda je Championship uz španjolsku Segundu svakako najzahtjevnija liga Europe. Dugih i mukotrpnih 46 kola, pa onda, ako imate sreće, još i doigravanje u kojem samo jedna od četiri momčadi ide prema gore.

Zato je Slaven Bilić preuzeo WBA. Kad je dolazio, uzviknuo je: "Htio sam ovaj pošao više od ičeg, ja sam od danas najveći navijač kluba!"

Tako se i ponaša. Ne samo on, nego i njegova momčad koja je u ponedjeljak navečer, kako to Englezi vole reći, jedne kišne večeri u Stokeu slavila s 2:0. To se slobodno može nazvati magistarskim, doktorskim radom u otočkom nogometu. Nije takav samo Stoke, svako gostovanje u Championshipu nosi svoje zakonitosti. Rekosmo, liga je najzahtjevnija u Europi.

Phillips je zabio u osmoj minuti, a velški reprezentativac Hal Robson-Kanu poentirao je iz najstrože kazne dvadeset i jednu minutu prije kraja. Igrao je i hrvatski nogometaš Filip Krovinović od 63. minute i bio vrlo dobar, na razini s ostatkom kolektiva koji je sada na vrhu drugog ranga engleskog nogometa s okruglih 30 bodova.

Nakon dva remija, Bilić Boysi su se vratili pobjedama, a već u subotu ih čeka gostovanje slično ovome, kod Hull Cityja.

Linker
25. travanj 2024 00:52